Jack's League

Ex-Odin-trainer Alex Geernaert nieuwe assistent van Gertjan Tamerus

Alex Geernaert is de opvolger van Frank Korpershoek en wordt de nieuwe assistent van Gertjan Tamereus. Colin van der Meijden, ook keeperstrainer bij Telstar, volgt Terence Meuwese op als keeperstrainer. De 22-jarige gaat spelers mentaal meer bijstaan.

Alex Geernaert speelde als amateur voor KFC en begon al vroeg als jeugdtrainer. Hij werkte vier jaar in de jeugdopleiding van FC Volendam. Werkte vier jaar bij Ajax, één jaar in Qatar en een seizoen bij de jeugd van FC Utrecht.

Bij de senioren begon hij als oefenmeester van vierdeklasser Assendelft en stootte door naar het afgeroomde Odin’59. Daar was hij de opvolger van Ted Verdonkschot.

Bij de Heemskerkers werd hij afgelopen seizoen vier duels voor het einde op non-actief gezet. En dat was bijzonder omdat hij in december nog zijn contract verlengde.

 

zzp-boekhouder

‘TD’ Luis de Bruijne zei toen. „Bij ons hebben de spelers ook een belangrijke stem, zij moeten immers met de trainer werken De feedback vanuit de selectie is positief. Er is onderling vertrouwen, wat heeft bijgedragen in de besluitvorming.”

 

Een paar nederlagen later vond de spelersgroep  de ‘trainingsvormen te complex’. En bleek er een verschil van inzicht over de manier van spelen. Dit waren de oorzaken van zijn ontslag, zo meldde het bestuur.

Of dat een verstandige beslissing was blijft de vraag. Omdat de nieuwe coach Richard Plug aangaf nog niet te willen instappen en de niet gediplomeerde Peter van der Slikke de honneurs met keeperstrainer Colin van der Meijden waarnam. Odin ’59 degradeerde alsnog naar de hoofdklasse.

Van der Meijden is bij HFC aangesteld als de nieuwe keeperstrainer. Hij was afgelopen jaar ook bij Odin ’59 werkzaam.

Hij volgt de talentvolle Terence Meuwese op. Die blijft wel werkzaam bij HFC. ,,Hij gaat zich meer op de mentale en psychologische begeleiding van spelers richten’’, zei trainer Gertjan Tamerus.

,,Dat deed hij vorig seizoen al samen met Frank Korpershoek. De ex-prof wordt trainer van Ajax Onder-16. Rik Verhage complementeert de technische staf.’’