Donny Verdam kiest voor derde divisionist OFC

De toekomst van Donny Verdam ligt in Oostzaan. De verdedigende middenvelder verruilt aan het eind van dit seizoen Rijnsburgse Boys voor OFC. Het avontuur van Verdam bij de club in de Bollenstreek is niet geworden wat hij ervan gehoopt had, want sinds een maand speelt de voormalig aanvoerder niet meer.

De 31-jarige mannetjesputter uit Velserbroek wil geen aandacht meer besteden aan de situatie bij zijn huidige werkgever. “Ik hou dat liever tussen mij en de club”, zegt Verdam tegen Het Amsterdamsche Voetbal. Sinds hij een maand geleden zijn vertrekwens bekend maakte, is hij door zijn trainer Pieter Mulders buiten de basiself gezet. “Winnende coaches hebben altijd gelijk en wie ben ik dan om daar tegenin te gaan,” gaf hij in een eerder interview aan.

Donny Verdam speelde eerder vijf seizoenen bij Young Boys, waarna hij vier jaar voor Koninklijke HFC uitkwam. Volgend seizoen staat hij dus onder contract bij Derde Divisionist OFC. “Nadat OFC een paar weken geleden contact met mij zocht, zijn we vrij snel in gesprek gegaan.” De ploeg uit Oostzaan komt uit in de Derde Divisie B en bevindt zich onderaan de middenmoot. Toch is Verdam positief over zijn overstap. “Ze willen doorselecteren en volgend seizoen meedoen om de prijzen. Dat is een mooi vooruitzicht.”

Donny Verdam - Voetbal in Haarlem