‘Verkering’ Verdonkschot en ODIN’59 stopt na dit seizoen

ODIN’59 neemt na dit seizoen afscheid van Ted Verdonkschot. De 57-jarige Haarlemmer was koud – vier competitieduels!- begonnen bij de Heemskerkers en zijn team kende een moeizame start.

Maar vlak voor de voetballoze coronaperiode aanbrak pakte de ploeg weer punten. Met zes punten uit vier duels lag een plek in de subtop dan ook in het verschiet. Bovendien zat ODIN’59 nog in de KNVB-beker. Daar zou de ploeg de profs van Volendam ontvangen, totdat de KNVB alle amateurclubs uit de beker haalde.

 

zzp-boekhouder-haarlem

Verkering

Verdonkschot volgde de succesvolle Anthony Correia op, die naar Katwijk vertrok. Vorig seizoen deden de Heemskerkers met een aanvallend systeem mee om de bovenste plaatsen. “De match met de spelersgroep ontbrak. Je ziet het natuurlijk liever anders. Het is net alsof je verkering met een meisje hebt. Maar dan klikt het toch niet zoals je graag gezien had. Dan is het niet slim om na dit seizoen door te gaan.” Verdonkschot verwacht geen vechtscheiding. ,, Wel willen we het seizoen zo goed mogelijk afmaken.’’

Opzegging

ODIN’59 communiceert de opzegging van het contract via haar website.  ,,Zoals te doen gebruikelijk in de maand november heeft de Technische Commissie de afgelopen weken diverse gesprekken gevoerd met alle betrokkenen en dat heeft er toe geleid dat besloten is het contract met de trainer na dit seizoen niet te verlengen.”

RKVV Velsen

De overgang van Verdonkschot naar ODIN’59 was bijzonder. De Haarlemmer was mondeling al akkoord met hoofdklasser RKVV Velsen, maar zwichtte voor het aanbod van de Derde Divisionist.

Tekst: Peter Brink

Foto: Pro Shots