Kapotte kruisband zet streep door seizoen Jeffrey Sam-Sin

De overstap van Koninklijke HFC naar het Oostzaanse OFC is voor Haarlemmer Jeffrey Sam-Sin vooralsnog geen gelukkige. De middenvelder raakte voor aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd en inmiddels is duidelijk dat hij de gehele jaargang gaat missen.

“Het is helaas toch de kruisband van mijn linker knie,” vertelt de 28-jarige stylist. “Dat betekent dat ik dit hele seizoen niet speel.” Jeffrey Sam-Sin vertrok deze zomer na vijf succesvolle seizoenen bij Koninklijke HFC. Hij vond dat hij bij de Haarlemse Tweede Divisionist niet genoeg tot spelen toe kwam en wilde met OFC in de Derde Divisie weer iedere week in actie komen.

Ondanks dat het voor Sam-Sin niet de eerste keer is dat hij te maken heeft met deze blessure wil hij volgend seizoen terugkeren op de voetbalvelden. “Ik laat me wel opereren en wil dan op mijn 29e aan een nieuw seizoen beginnen. Ik kan eind juli al onder het mes, maar ik stel dat heel even uit. Of ik nu weer in mei of in juni weer fit ben maakt niet veel verschil,” legt hij uit aan Voetbal in Haarlem.

Of hij volgend seizoen alsnog zijn debuut voor de club uit Oostzaan zal maken is nog niet duidelijk. De speler en de club moeten nog om de tafel om te kijken hoe dit seizoen en eventueel volgend seizoen eruit gaan zien. “Ik kan wel zeggen dat heel OFC met me meeleeft en dat de club me goed begeleidt met de beste medische zorg.”

Sam-Sin - Voetbal in Haarlem
Foto: Cees van Hoogdalem