Daniël Opoku van FC Zutphen naar Olympia Haarlem

De nieuwe zaterdagselectie van Olympia Haarlem krijgt steeds meer vorm. Hoofdtrainer Barry Tjeertes heeft overeenstemming bereikt met Daniël Opoku om volgend seizoen in Haarlem te komen voetballen. Hij komt over van eersteklasser FC Zutphen.

De stap van Daniël Opoku mag verrassend worden genoemd. Niet veel voetballers stappen op hun 23e over van de eerste naar de vierde klasse. “Ik ben niet zo bekend in het Amsterdamse en Haarlemse voetbal,” legt hij uit. Hij woont in Amsterdam en het reizen naar Zutphen begon hem steeds meer tegen te staan. “Ik ben op zoek gegaan naar een club in de regio en via Randy de Wit (volgend seizoen ook speler van Olympia Haarlem, red) ben ik in contact gekomen met Barry.”

“Ik heb een wedstrijd meegespeeld en heb een goed beeld van de trainer gekregen en een goed beeld van de club. Het project lijkt me realistisch door de accommodatie en de spelersgroep.” Opoku heeft het voetbal op hoger niveau nog niet uit zijn hoofd gezet. “Ik weet niet waar mijn plafond ligt, maar ik heb wel de ambitie nog. Nu eerst alle focus op school en dan zien we daarna wel hoe dat verder gaat.”

De  middenvelder is voor Barry Tjeertes geen onbekende. “Ik ken hem uit de tijd dat we met de jeugd van EDO tegen Zutphen speelde. Hij viel me toen al op,” legt hij uit. “Via Randy is het balletje gaan rollen en uiteindelijk heeft hij besloten om volgend seizoen bij ons te komen voetballen. Daniël is sterk aan de bal en brengt veel rust in het spel van de ploeg.”

Foto: hetgeldersevoetbal.nl