Ayhan Gargili: “Ik wil zo snel mogelijk weer aan de gang.”

Ayhan Gargili begon dit seizoen met volle vertrouwen aan zijn uitdaging als hoofdtrainer van derdeklasser Warmunda. Ondanks de vooraf uitgesproken ambitie van beide partijen werd het niet het sprookje waarop werd gehoopt. Na zeven wedstrijden besloot de club uit de Bollenstreek de samenwerking te beëindigen.

Aan het begin van dit kalender jaar wist Ayhan Gargili het zeker. Hij was, na een drietal jaren als jeugdtrainer van Koninklijke HFC gewerkt te hebben, toe aan een nieuwe uitdaging. De Haarlemmer ging op zoek naar zijn eerste officiële klus als hoofdtrainer en vond met Warmunda een geschikte kandidaat. Tijdens de gesprekken met het bestuur van de Warmonders werd uitgesproken dat de club zich weer wilde laten gelden in de derde klasse en dat het moest gaan strijden om de eerste drie plekken. En ondanks dat er vlak voor het begin van de voorbereiding een aantal spelers onverwacht verdween, besloot de 38-jarige trainer alsnog met volle inzet aan het seizoen te beginnen.

De resultaten vielen volgens hem niet tegen, maar als snel bleek dat er over een aantal zaken misverstanden bestonden. “Ik ga een team trainen met de ambitie om de jongens beter te maken. De club stemde hier vooraf in mee, maar begon steeds meer tegengas te geven omdat Warmunda volgens het bestuur gewoon maar een ‘dorpsclub’ was. Zo was er bijvoorbeeld eerst akkoord gegeven voor twee trainingskampen en werden die later opeens geannuleerd.” Ook begonnen spelers bij het bestuur te klagen dat er te hard werd getraind, terwijl volgens Gargili juist was aangegeven dat het allemaal wat harder mocht. Na zeven wedstrijden besloot het bestuur toch te luisteren naar het geklaag van de spelers en werd de oefenmeester op non-actief gezet.

Gargili baalt van deze keuze en voelt zich zoals hij zelf zegt ‘genaaid’. Als hij vooraf had geweten dat er vanuit het bestuur geen ruimte was voor ambitie dan had hij naar eigen zeggen nooit getekend. Momenteel zit Gargili zonder club, maar volgens hem is er al genoeg interesse. “Ik heb zelf besloten om nu een aantal weekjes rust te nemen, maar wil zo snel mogelijk weer aan de slag als trainer. Zolang er een club komt die ambitie heeft wil ik met iedereen in gesprek, of ze nou vierde of eerste klasse spelen.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Archief Voetbal in Haarlem