Maurice Kuijper vertrekt bij Overbos

Maurice Kuijper, hoofdtrainer van het Hoofddorpse Overbos, zal na dit seizoen stoppen bij de zaterdag derdeklasser. Kuijper heeft de keuze te vertrekken gemaakt met oog op de toekomst. De tijd die hij daarin wil investeren staat op dit moment zijn passie als hoofdtrainer in de weg.

“De laatste maanden zijn er op mijn werk dingen veranderd. Ik heb meer verantwoordelijkheden gekregen, een soort promotie. Ik kan mijn functie als hoofdtrainer dan niet meer combineren met mijn werk, ook omdat ik een extra opleiding ga volgen. Daarnaast heb ik een gezin en merk nu al dat ik het druk heb. Volgend jaar gaat dat, met die extra verantwoordelijkheden en extra studie die ik ga doen, gewoon niet meer lukken,” aldus Kuijper in een reactie aan Voetbal in Haarlem.

“Wij zijn Maurice zeer erkentelijk voor de overweldigende prestatie van vorig seizoen. Met de doorstroom van eigen jeugd naar de selectie heeft hij laten zien ook mee te denken met de club,” luidt de reactie vanuit het bestuur. “De resultaten van dit seizoen zijn nog niet van dien aard wat we als staf, spelers en bestuur hadden gehoopt. De laatste weken is er een duidelijk zichtbare verandering gaande, loopt eindelijk de ziekenboeg leeg en willen trainer, spelers en het bestuur dit seizoen succesvol afsluiten. Met deze groep moet dat mogelijk zijn.”

Foto: Voetbal in Haarlem