Amateurvoetbal Haarlem neemt afscheid van Dirk Zwitser

Vandaag is op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Dirk Zwitser. Vorige week dinsdag overleed hij op 45-jarige leeftijd.

Om 13.00 uur begon de dienst in de Oosterkerk aan de Zomerkade. Familie en vrienden haalden mooie herinneringen op aan de markante Haarlemmer.

Ondertussen verzamelden zich aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord zo’n 300 mensen om Zwitser een laatste eer te bewijzen onderweg naar het daar gelegen crematorium. Voetballend Haarlem werd één.

Nadat de rouwstoet eerst werd onthaalt met een mooie erehaag maakte Zwitser nog een maal een rondje over het Schoten terrein. De stoet stopte eerst op het begin van de parkeerplaats waar in de hekken de vlag van FC Schalkwijk en de shirts van alle clubs hingen waar Zwitser in het verleden voor uit kwam.

Ook stopte de rouwstoet onder het scorebord op veld 1 van Schoten. Een bekende plek voor Zwitser. Elke keer als hij scoorde liep hij richting scorebord om daar het doelpunt te vieren.

Zwitser speelde voor FC Schalkwijk, EDO, Ripperda, TYBB, DCO, RCH, Terrasvogels en Schoten. Rond het Schoten-terrein stond het vol met oud-spelers, trainers, vrienden en andere geïnteresseerden.

Na de ereronde over het Schoten-terrein vervolgde de familie de weg naar het crematorium. Zwitser werd hierbij voorgegaan door zijn zoons Jesse en Dylan.

Vandaag werd eens te meer duidelijk. In het weekend maken we elkaar uit voor rotte vis. Maar met dit soort dagen is voetballend Haarlem één grote familie.

Tekst: Danny Prinsen
Foto’s: Voetbal in Haarlem