32 To Go: Enkel de titel telt voor EDO zaterdag

Tijdens onze countdown blikken wij samen met de trainers, begeleiders en spelers van de elftallen die wij volgen vooruit op het nieuwe seizoen. Zijn er veel veranderingen binnen het elftal? Wat verwacht de trainer van zijn team? En hoe wordt er gedacht over de klasse? We nemen dit keer EDO zaterdag onder de loep met trainer Bert Wagemaker en lid van de technische staf Dan de Boer.  

Menig club dat hoger speelt dan de zaterdagselectie van EDO zal jaloers zijn op de spelers die trainer Bert Wagemaker in zijn groep heeft rondlopen. Zijn elftal is gevuld met spelers die actief zijn geweest in de vroegere hoofdklasse, Topklasse en zelfs betaald voetbal. Na het kampioenschap in de derde klasse, bleek EDO afgelopen jaar best of the rest in de tweede klasse A. De ploeg bleef lang in het spoor van de twee koplopers, maar liet het uiteindelijk lopen en eindigde het seizoen zelfs zonder het recht om nacompetitie te spelen. “Het seizoen ging als een nachtkaars uit,” constateerden De Boer en Wagemaker.

Aftellen EDO - Voetbal in Haarlem
EDO bestempelt zichzelf als favoriet.

“We hebben vorig jaar de pech gehad dat in het begin Benito Olenski en Marc Jonk gelijk wegvielen. Daardoor was de concurrentiestrijd weg en sloop er gemakzucht in de ploeg,” vindt Wagemaker. “We zouden Jeroen Ketting langzaam brengen, maar hebben toen meteen een beroep op hem moeten doen.” Dan de Boer bevestigt de bevindingen van Wagemaker. “Benito en Marc zijn een ander type speler dan veel anderen binnen de groep. Ze hebben dreiging en snelheid naar voren en dat hebben we met regelmaat gemist.”

De Boer en Wagemaker zijn in januari begonnen met de zoektocht naar spelers met specifieke kwaliteiten. Uiteindelijk zijn er negen spelers bijgekomen, waardoor de concurrentiestrijd nu sterker is. Zo zijn Max Aardewerk, Frank Zinhagel en Garyl Pinas overgekomen om de mogelijkheden op het middenveld te vergroten. “We zochten jongens met loopvermogen en beweging,” legt de trainer uit.

Verder zijn Kevin Keij, Hernan Noorman, Richie Yeboah en Dion Esajas overgekomen en is daarmee de ploeg daadwerkelijk sterker geworden. Keij is gekomen van Koninklijke HFC, maar heeft vorig jaar door blessureleed niet gevoetbald. “We gaan hem langzaam brengen,” aldus Wagemaker. Na het vertrek van Dennie van der Giezen en Maurice Langstraat moesten ze ook op zoek naar een nieuwe doelman. Ricardo Snoek en Glenn Vermolen komen allebei over van VSV en hebben beiden een EDO-verleden.

Met de versterkingen spreekt de hele groep maar één doel uit. “Je mag het eigenlijk nooit zeggen, maar we willen gewoon kampioen worden. Klaar,” aldus De Boer. De kampioen van vorig jaar – AFC – is gepromoveerd en de nummer twee AMVJ is actief in de tweede klasse B. Toch liggen er wel een aantal concurrenten op de loer. “WV-HEDW is een sterke ploeg. HBOK ook en DVVA pakt altijd de eerste periode en draait bovenin mee,” zegt Wagemaker.

De groep is afgelopen zaterdag begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aanstaande zaterdag wordt er geoefend tegen de vrienden van de zaterdagselectie van HBC en donderdag 11 augustus is Pelikaan S uit Groningen de tegenstander. Daarna vertrekt EDO voor een aantal dagen naar Mallorca. De competitie wordt 3 september gestart met een uitduel bij promovendus Buitenveldert.

Het gehele programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze onze klassenpagina.

Aftellen EDO - Voetbal in Haarlem