Zaterdag 2e klasse A

Zandvoort herovert koppositie

SV Zandvoort heeft door in eigen huis van koploper Purmersteijn te winnen en door het verlies van ASV Arsenal bij DVVA (4-2) de koppositie in de 2e klasse A herovert. De Zandvoorters maakten in de 2e helft het verschil, na een 2-1 voorsprong bij rust.

De wedstrijd was behoorlijk geladen want, mocht Zandvoort verliezen, dan raakte het de aansluiting bij de top al vroeg in het seizoen kwijt. Purmersteijn wil graag naar de 1e klasse en zal er alles aan doen om kampioen te worden, al is de weg nog heel lang. Zandvoort begon zonder de geblesseerde aanvoerder Nigel Berg en centrale verdediger Dylan Kreuger zat op de bank en viel 20 minuten voor het einde verdienstelijk in, na een lange blessuretijd.

Purmersteijn begon georganiseerd aan de wedstrijd. Met goed en verzorgt voetbal maakten ze het Zandvoort moeilijk maar de Zandvoortse verdediging stond zaterdag als een blok voor een weer in uitstekende vorm stekende keeper Daan Kerkman. Jesse de Haan rondde in de 23e minuut een aanval af met een mooi doelpunt, maar 4 minuten laten had Donny Gerver de gelijkmaker achter Kerkman krijgen, na wat slordig verdedigen. Nog voor rust kon De Haan opnieuw zijn status als topscorer bevestigen. Na een aanval over veel schijven moet keeper Tim Elmer opnieuw de gang naar het net maken, en tekende De Haan voor zijn 6e doelpunt in 5 wedstrijden.

“Ik vond Purmersteijn in de eerste helft iets beter dan wij. Zij vonden elkaar makkelijker maar wij stonden goed. De 1-0 was een prima aanval maar bij de 1-1 zagen we er niet goed uit. Daarna schoten zij nog één keer op de bovenkant van de lat maar verder gaven we niets weg. De 2-1 was opnieuw van te smullen. Een prima uitgespeelde aanval over veel schijven”, herinnert ‘toeschouwer’ Ted Saunier zich. Saunier mocht zich deze wedstrijd niet met de coaching bemoeien, ook niet in de rust, na een rode kaart in de verloren uitwedstrijd tegen ASV Arsenal van vorig weekend. Zijn assistent Abrahim El Bakkali verving hem uitstekend.

Zandvoort kwam sterk uit de startblokken aan het begin van de 2e helft. Omdat de ruimte achter de laatste linie van de bezoekers steeds groter werd, konden de snelle Zandvoortse spitsen daarvan profiteren. De Haan werd een aantal keren uitstekend aangespeeld van grote afstand, maar was helaas in het strafschopgebied wat onfortuinlijk anders was de wedstrijd al in de 60e minuut op slot gegooid. Ook Robbert van Dijk was niet echt gelukkig in het strafschopgebied van de gasten. De definitieve nekslag kwam van invaller Rayan Lammers. De snelle sub, die al vaker met zijn razend snelle acties over rechts voor gevaar bij de tegenstanders heeft gezorgd, liet op de punt van het 16 metergebied 8 minuten voor tijd een kogel los die doelman Elmers alleen maar gehoord heeft.

Nog voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pedro Raven, die met een kwartier te gaan Gerver van Purmersteijn een directe rode kaart gaf na een grove charge, liet Kas de Vries zien dat hij op het veld dezelfde trucs kan uitvoeren als in de zaal. Met een paar sublieme schijnbewegingen en een aan perfectie grenzende balbeheersing, zette hij de volledige verdediging van Purmersteijn voor schut, inclusief Elmers en scoorde gedecideerd de 4-1. “De eerste 20 minuten van de 2e helft waren voor ons en moeten we eigenlijk de wedstrijd beslissen. Dat doen we dan niet en werd Purmersteijn weer wat sterker. Maar na een minuut of 10 grepen wij weer de regie en maken we nog 2 prima goals en spelen we de wedstrijd professioneel uit”, sluit Saunier af. Zandvoort was weer aan kop van de 2e klasse A terug met een klinkend resultaat.

Alle uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.