Zandvoort bewijst zichzelf slechte dienst

SV Zandvoort staat eigenlijk al vanaf het begin van de huidige competitie onderin de ranglijst van de tweede klasse A. Zaterdag kwam ‘mede-degradatie-concurrent’ Jong Holland op visite, dat slechts 2 punten minder had verzameld dan de gastheren. Een wedstrijd van behoorlijke importantie in een druilerige miezerregen, die door de Alkmaarse gasten met 1-3 werd gewonnen.

Afwezigen
De Zandvoortse trainer Ted Saunier kon nog steeds niet over Kas de Vries beschikken, die een paar weken geleden een hamstringblessure opliep tijdens een ‘potje’ zaalvoetbal, terwijl Nigel Castien een schorsing moest uitzitten. Na afloop bleken dat gevoelige aderlatingen op het Zandvoortse middenveld. Wie wel weer mee ‘mocht’ spelen was Jesse de Haan. Hij was vorige week met een directe rode kaart van het veld gestuurd na een onschuldige actie, met als resultaat drie wedstrijden schorsing.

De scheidsrechter van dienst zag in de overtreding volgens zijn rapport een ‘gewelddadige handeling buiten een duel om de bal’ in. Toevallig had een vader van een van de spelers de actie van De Haan op video vastgelegd. SV Zandvoort diende protest in dat nog voor het weekend resulteerde in het kwijtschelden van de schoring die de Zandvoortse spits al op zak had. Hij kon dus zaterdag ‘gewoon’ meedoen. In deze zaak is het overigens uniek dat de almachtige KNVB op basis van opgenomen beelden van toeschouwers een zaak seponeert.

Kerkman
De wedstrijd op zich leverde het grootste gedeelte van de strijd veel voetbal op het middenveld op. Zandvoort werd wel, na de openingsscore van Jong Holland, allengs sterker maar opgelegde kansen en doelpunten leverde dat niet op. Bij de openingsscore van de snelle Lars Boekel, ging doelman Daan Kerkman niet vrijuit. De altijd toch wel zekere Zandvoortse sluitpost plaatste onder druk de bal in de voeten van de Alkmaarse spits die daar wel weg mee wist, 0-1; een domper van de eerste klasse.

Na rust wilde Zandvoort meer, veel meer, maar wat ze ook probeerden, telkens kwamen ze doelman Nick Blaauw tegen. Bud Water was en paar keer gevaarlijk met schoten vanuit de tweede lijn, maar met katachtige reflexen hield Blaauw zijn doel schoon. De druk werd opgevoerd en het kon niet anders of Zandvoort moest scoren. Twintig minuten voor tijd was het eindelijk zover. Uit de kluts kwam de bal bij Water die hard van afstand binnenschoof.

Deksel op de neus
Zandvoort rook bloed en trok opnieuw richten het Alkmaarse doel. Verdediger pur sang en organisator van de Zandvoortse verdediging, Milan Berck Beelenkamp, werd opgeofferd door trainer Ted Saunier voor een aanvaller. Ook Rayan Lammers kon deze dag geen potten breken, waar hij de laatste paar wedstrijden zeer gevaarlijk opereerde. Met nog drie minuten te gaan, namen de supports genoegen met een gelijkspel, waar beide ploegen eigenlijk niets aan hadden.

Een slordige pass in de achterste linies van Zandvoort, op de helft van Jong Holland, zorgde ervoor dat Siem van der Sluis op topsnelheid richting het doel van Kerkman kon opstomen. De Zandvoortse sluitpost had geen verweer en Zandvoort stond weer achter. En het werd nog erger. Opnieuw na balverlies zag Boekel dat Kerkman wel erg ver uit zijn doel was gekomen. Vanaf eigen helft lepelde hij de bal in het Zandvoortse doel; 1-3. Een diepe deceptie voor SV Zandvoort.

De Haaien bevinden zich in zwaar weer. De dertiende plek op de ranglijst is na de zesde nederlaag het resultaat. Echter is plek negen slechts twee punten weg.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Joop van Nes jr.