Voorbeschouwing: Krakers!

Vandaag en morgen staan er leuke wedstrijden op het programma. Een aantal mooie derby’s en een paar erg belangrijke potjes gaan er gespeeld worden. Een korte voorbeschouwing:

Vanmiddag trappen we om 14.30 uur af met een erg interessante wedstrijd in de zaterdag tweede klasse A. HFC EDO krijgt bezoek van SV Marken. De twee verenigingen kennen elkaar al jaren. Marken gaat aan kop en EDO staat teleurstellend negende. De Haarlemmers moeten winnen om niet na vijf wedstrijden al een immens gat met de top te zien ontstaan.

In de derde klasse B heeft De Brug het moeilijk. De eerste vier wedstrijden werden verloren. Vanmiddag moeten de eerste punten binnengehaald worden tegen Koninklijke HFC. Overige wedstrijden zijn JOS/Watergraafsmeer – Zandvoort, Blauw-Wit Beursbengels – Stormvogels en IJmuiden – Arsenal.

VEW uit Heemstede is de trotse koploper in de vierde klasse B. VEW ontvangt RAP vanmiddag. DSS doet het een stuk minder en vinden we op plek dertien. De vereniging van Sportpark Pim Mulier speelt vanmiddag bij Hoofddorp. UNO – Bloemendaal, RCH – Haarlem-Kennemerland, VSV-Beverwijk, Jong Hercules – HBC en Alliance – Olympia Haarlem zijn de andere wedstrijden in deze poule.

Morgen staat speelronde zeven op het programma in de zondag Topklasse. Koninklijke HFC heeft een lange busreis voor de boeg. De Haarlemmers gaan op bezoek bij nummer veertien, OJC Rosmalen. Na de nederlaag vorige week, is een overwinning vandaag zeer gewenst.

Vorige week pakte HFC EDO de eerste punten in de Hoofdklasse A. Morgen zijn er wederom mogelijkheden tegen het laag geklasseerde SDO. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Bussum. VSV ontvangt morgen VVIJ en dat is een echte topper in de eerste klasse A. VVIJ vinden we op de tweede plaats en VSV op de vijfde.

In de tweede klasse A vindt er morgen een echte kraker plaats. Wellicht niet vanwege de stand (Velsen gaat fier aan kop en Stormvogels staat achtste), maar zeker wel vanwege prestige. De clubs kennen elkaar door en door en dus wordt er vuurwerk verwacht. Voor Hoofddorp wacht morgen een lastige klus. In de tweede klasse B reizen de mannen af naar Houten, de nummer drie. Hoofddorp is nog puntloos. In de tweede klasse C draait Hillegom goed mee. De nummer drie speelt uit bij VUC, de nummer elf. VUC heeft slechts één punt behaald uit de eerste vier wedstrijden.

Voor Bloemendaal en VVH Velserbroek is de nood hoog. Tijd om punten te gaan pakken, anders wordt het een lang seizoen in de derde klasse B. Bloemendaal gaat het proberen thuis tegen Wijk aan Zee en VVH thuis tegen Beemster. Olympia Haarlem en United doen het een stuk beter en staan derde en vijfde. Olympia ontvangt nummer twee KFC en United reist af naar koploper Vitesse ’22. In de derde klasse C spelen DSOV en Zwanenburg allebei thuis. DSOV neemt het op tegen Diemen en Zwanenburg tegen Arsenal. Punten zijn voor beide teams meer dan welkom.

In de vierde klasse D(erby) is het weer een feest. Koploper HBC speelt uit bij DIO en runner-up Schoten speelt thuis tegen BSM. Geel-Wit gaat proberen om wederom de volle buit te pakken, nu tegen Spaarnwoude. De overige wedstrijden zijn: Velsenoord – RCH, Onze Gezellen – DSS, DSK – SVIJ en Alliance ’22 – Terrasvogels. DIOS is gastheer voor de wedstrijd tegen Geinburgia. DIOS wacht nog op de eerste punten in de vierde klasse F.

Vogelenzang is koploper af in de vijfde klasse C. Door het gelijkspel van de laatste speelronde is nu Waterloo de trotse leider. Morgen staan de twee teams tegenover elkaar in Vogelenzang. Verder ontvangt Heemstede HYS en speelt THB thuis tegen Sloterdijk.

 

(Foto homepage: Cees Nuijens)