Zondag 5e klasse C

Waterloo neemt de regie van de vijfde klasse C in handen

Voor aanvang van de vijfde speelronde vonden we Vogelenzang en Waterloo bovenaan de ranglijst. Vogelenzang met slechts twee verliespunten en Waterloo zelfs nog geen enkele. Zondag stond er dus een uitgesproken topper op het programma.

Het Vogelenzang van Joop Böckling degradeerde afgelopen seizoen uit de vierde klasse en door de eerdere resultaten én het thuisvoordeel werd Vogelenzang toch wel gezien als favoriet. Dit was echter vooral de eerste helft niet te merken. Waterloo was heer en meester en legde redelijk verzorgd voetbal op de mat. Geen lange halen meer naar voren, maar opbouwen van achteruit is de nieuwe stijl. Zo goed als alle aanvallen worden gestart bij aanvoerder Djorim Verdonkschot. De 19-jarige leider is een regelrechte aanwinst voor de ploeg.

Vogelenzang miste spits Kevin van der Raad. De makkelijke scorende aanvaller was afwezig door een armblessure. Zijn team had dit zondag moeten compenseren met een flinke dosis werklust, maar die werd vooral de eerste helft niet getoond. De enige echte kans voor rust van Vogelenzang werd onschadelijke gemaakt door keeper Van Geldorp. Voor Waterloo lieten El Omari, Brouwer en Van de Toorn kansen liggen. Uiteindelijk was de ruststand 0-0.

In de tweede helft toonde Vogelenzang een ander gezicht. Er kwamen meer kansen, maar er werd vooral meer gestreden. Waterloo had het geluk dat Bob van Haaster een gigantische kans om zeep wist te helpen. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Aanvoerder Verdonkschot kon een afgeslagen hoekschop opnieuw inbrengen en Jordy de Kort wist eerder bij de bal te komen dan keeper Bessems van Vogelenzang. Via zijn bovenbeen belandde de bal in het net.

Vogelenzang was niet meer bij machte om de stand gelijk te trekken. De tweede helft kostte teveel kracht. Na negentig minuten bleek Waterloo de meest gelukkige te zijn. Trainer Van Duijvenbode reageerde ook dan ook verheugd op het laatste fluitsignaal.

Na vijf wedstrijden gaat Waterloo nu alleen kop met een gat van drie punten op de nummer twee en een gat van maar liefst zeven punten op de nummer vier. Aankomende speelronde ontvangt Waterloo Eendracht ’82 en mag Vogelenzang op bezoek bij Sloterdijk. De vijfde klasse C bestaat uit slechts tien teams en dus zit de competitie er inmiddels al voor meer dan een kwart op.
(Foto: archiefbeeld Voetbal in Haarlem)