Vierde Divisie

Velsen fors onderuit op kunstgras

‘’Hier ben ik niet blij mee. Zij spelen op kunstgras en zijn dus in het voordeel,’’ meldde Ronald Dooijeweerd een uur voor het duel tegen het Overijsselse Heino. De scheidsrechter van dienst had namelijk besloten het duel van het hoofdveld naar het kunstgrasveld te verplaatsen vanwege het slechte weer en de matige gesteldheid van het hoofdveld.

Al na twee minuten bleek waarom. Een voorzet werd matig weggewerkt door Velsen en Aron Wierenga pakte het presentje dankbaar uit; 0-1. Velsen ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg in de persoon van Abdelmajid Bouali en Tim Groenewoud redelijke mogelijkheden die echter onbenut bleven. Heino ontworstelde zich aan de druk en liet zien een lastige klant te zijn. Ijzersterk in de duels, een prima keeper en snelle buitenspelers. Niet zeuren maar poetsen. Toen na 35 minuten de kopsterke Tim Leferink bij een corner boven iedereen uittorende en 0-2 aantekende, waren de voortekenen al dat het lastige middag zou worden voor Velsen. Ook raakten de gasten nog een keer de paal. Op de inzet viel weinig af te dingen maar veel aanvallen stranden rond het strafschopgebied die geconcentreerd , heel gegroepeerd en manhaftig de duel aangingen en die in hun voordeel beslisten.

Was het voor rust al baggerweer, na de hervatting nam de windkracht met een punt toe en werd het nog steeds niet droog en bleef het maar plenzen. Met de moed der wanhoop ging Velsen op jacht naar de gelijkmaker maar zag Heino een aantal mogelijkheden om zeep brengen. Na 63 minuten dan ook de nekslag. Na een prima, snelle counter tekende Jesse Kruiper voor 0-3. Even leek Velsen, met nog een kwartier op de klok, een reddingsboei te krijgen aangereikt. Een verdediger van Heino sloeg met zijn hand de bal net onder lat met zijn hand weg en de toegekende ‘’pingel’’ werd door Mischa Plug kiezelhard omgezet;1-3.

Er was wel even sprake van forse druk van Velsense kant maar toen na een paar offensieve wissels Velsen alles of niets ging spelen, kwam er steeds meer ruimte voor de snelle aanvallers van Heino. Pas in blessuretijd zagen die kans nog een keer te scoren door invaller Nick Bisselink die een corner beheerst inkopte en de ruime 1-4 einduitslag op het scorebord zette. Omdat hekkensluiter VKW verrassend koploper RKAVV versloeg is het onderin weer dringen geblazen en zal Velsen na zeven tegengoals in de laatste twee duels eerst defensief orde op zaken moeten stellen.