Districtsbeker

Velsen dendert door in de beker

Velsen heeft zich bij de laatste 32 teams gevoegd in het toernooi om de districtsbeker. De club werd door loting aangewezen om een tussenronde te spelen, nadat er van Argon werd gewonnen. Uit bij zaterdag derdeklasser Jong Holland won de ploeg van Ton Pronk overtuigend met 3-5.

Na de tweede ronde bleven er 34 teams over in het bekertoernooi. Aangezien dit geen gewenst aantal is, werd er geloot en moest Velsen een tussenronde spelen om zich te plaatsen voor de derde knock-outronde. Velsen is koploper in de tweede klasse en werd gezien als favoriet voor aanvang van de wedstrijd in Alkmaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Velsen de bovenliggende partij. Echter werd het eerste doelpunt door Jong Holland gemaakt, al was het een eigen doelpunt. Daardoor was de ruststand 0-1 en leidde Velsen verdiend.

Na rust wisten de Velsenaren wel het doel van Jong Holland te vinden. Remco van Dam, Henk Swier en Erik Metgod schoten de koploper van de tweede klasse naar een ruime 1-4 voorsprong. Jong Holland kwam terug tot 2-4, maar Donny Koning besliste de wedstrijd. De 3-5 in blessuretijd van de Alkmaarders kwam te laat.

In januari vindt de loting plaats van de volgende ronde. Op onze pagina van de districtsbeker vind je alle uitslagen.