Districtsbeker

Niets aan de hand voor Haarlem-Kennemerland

Haarlem-Kennemerland heeft ook haar tweede wedstrijd voor de KNVB Districtsbeker gewonnen. Vorige week won de ploeg van Rajinder Deen en Joop Böckling met 3-1 bij Blauw Wit (W). Dit weekend waren de Haarlemmers oppermachtig tegen Sporting Martinus: 5-1.

En daar was helemaal niets op aan te merken. De thuisploeg zette de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk. Het resulteerde al snel in een aantal kansjes maar het vizier van Matthijs Hijlema en Jeroen Wubbe stond nog niet op scherp. Een mooie combinatie tussen Benjamin Hoek en Sam Verbeek eindigde in de handen van de doelman van Sporting Martinus. Wubbe en Verbeek deden nog een poging maar hun schoten deden het net niet bollen.

Na een klein half uur was het dan toch raak. Sheldon Kakaire vond met een lange bal Stef Wubbe. Hij dook vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links hard raak. De ban was eindelijk gebroken. Nog geen minuut later was het weer raak. Benjamin Hoek zette voor en Sam Verbeek kon binnen werken.

Tien minuten voor het rustsignaal werd het 3-0. Een vrije trap van Haarlem-Kennemerland werd door de Sporting Martinus-goalie niet goed verwerkt. Sam Verbeek liep goed door en was eerder bij de bal. Vlak hierna hoefde doelman Melle Geerlings pas voor het eerst in actie te komen. Hij zorgde ervoor dat het 3-0 bleef voor de pauze.

Na de thee kwam Sporting Martinus beter voor de dag. Het resulteerde na tien minuten in de 3-1. Haarlem-Kennemerland werd weer wakker en pakte de draad weer op. Het werd weer de betere ploeg maar het verzuimde om de voorsprong te vergroten. Kansen van Ids Kapenga, Sam Verbeek, Jeroen Wubbe en Carlton Kakaire gingen er niet in. In de laatste tien minuten bepaalde Colijn Welling met twee treffers de eindstand op 5-1. Maar als de ploeg iets beter met de kansen was omgegaan dan waren dubbele cijfers zeker een mogelijkheid geweest.

Tekst: Danny Prinsen