Keuken Kampioen Divisie

Telstar test Thomas Marijnissen af, Eddahchouri ontbreekt

Thomas Marijnissen maakte zaterdag zijn eerste minuten voor Telstar tegen DEM, 0-1. De aanvaller blonk vorig seizoen uit bij Kozakken Boys en tekende een tweejarig contract bij NAC Breda.  Hier debuteerde hij ook al op 17-jarige leeftijd onder Marinus Dijkhuizen.

Vanwege familieomstandigheden stopte Marijnissen een jaar na zijn debuut bij NAC Breda al met profvoetbal. Via Rood Wit en Kozakken Boys vocht hij zich terug.

Marijnissen, tatoeages op rechterbeen en linkerhand, viel zaterdag in de tweede helft in.

Hij heeft nog een contract voor een seizoen bij NAC Breda, maar mag transfervrij vertrekken, maar Mike Snoei zoekt een andere type spits.

Ex-HFC ér Zakaria Eddahchouri ontbrak vrijdag op de training en zat zaterdag ook niet bij de selectie. De spits scoorde in het eerste oefenduel met IJmuiden vier keer.

Mike Snoei koos nu voor de spitsen duo’s ’El Kachati en Christos Giousis. El Kachati had vlak voor rust op de openingstreffer maar schoot voorlangs.

De Griek scoorde op het Griekse tweede niveau aan de lopende band, maar is in Velsen-Zuid meer een zeer goede voetballende speler die anderen alleen voor de goal zet.

Cain Seedorf kreeg vlak na de rust uit een pass van Giousis de kans, maar schoot in het zijnet.