Keuken Kampioen Divisie

Telstar wint doelpuntenfestijn in Volendam

Telstar heeft zich tegen Volendam herpakt na de zeperd van een week eerder tegen Fortuna Sittard. De ploeg uit Velsen nam in een slechte wedstrijd de drie punten mee uit Volendam en kan op de ranglijst weer omhoog kijken. Telstar bevindt zich na de 3-4 zege op de negende plek in de Jupiler League.

Coach Mike Snoei had zijn ploeg maar liefst op vier plaatsen gewijzigd. Dit kwam deels door blessures en interlandverplichtingen. Telstar heeft hiermee te maken nu Gerson Rodrigues en Rody de Boer waren opgeroepen voor vertegenwoordigende teams van hun land.  Dat het nieuwe centrale duo Van Huizen / Van Heertum nog niet op elkaar ingespeeld was, kwam al gelijk aan het licht in de eerste minuten. Bij de eerste de beste aanval kon de spits van de thuisploeg, Ten Den, een steekbal door het hart van de defensie geven waardoor Joey Veerman simpel de 1-0 kon aantekenen.

Volendam-Telstar-Voetbal-in-Haarlem
Aanvoerder Korpershoek scoorde voor zijn ploeg. (Foto: Cees van Hoogdalem)

De angst voor een nederlaag net een week eerder kroop bij iedereen naar binnen met een Telstar-hart. Deze angst was echter onterecht, want nog geen 5 minuten later stond het alweer gelijk. Een werkelijk fantastische crosspass vanuit de verdediging kwam bij linksbuiten Hamdaoui terecht. De vleugelaanvaller controleerde de bal en maakte het geweldig af: 1-1. Het geboden spel werd er vanaf dat moment niet veel beter op. Er waren wel wat kansen over en weer, maar er werd ronduit slecht gevoetbald. In de voorlaatste minuut voor rust kreeg Telstar een onterechte strafschop. Spits Novakovich benutte dit cadeautje en zo gingen de bezoekers uit Velsen rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de rust was het Volendam dat niet bij de les was, want binnen no-time was de stand al 1-3. Het was wederom Novakovich die het doelpunt maakte. De bal werd van rechts hoog voorgegeven tussen de keeper en de laatste man in. Melvin Platje zorgde voor nog meer onrust, waardoor de bal voor de voeten viel van de sterke spits van Telstar. Hij kon de bal met een lob over doelman Verhulst schieten waardoor de wedstrijd wel gespeeld was.

Wat je vooraf al kon bedenken was dat de warrig leidende scheidsrechter van dienst zijn fout van de eerste helft ging goed maken. Je kon erop wachten dat hij Volendam ook een strafschop ging geven. In de 58e minuut was het zover. De bal kwam in de zestienmeter tegen een hand aan van een Telstar-speler. Normaliter is dit ook gewoon een strafschop, echter floot de leidsman niet voor eenzelfde vergrijp in de eerste helft toen het een speler van Volendam betrof. Marchanderen dus. Het was Joey Veerman die zijn tweede van de avond mocht aantekenen.

Er brak vanaf dat moment lichte paniek uit bij de bezoekers. Het was aan doelman Sven van der Maaten te danken dat het niet vlak daarna gelijk werd. Deze reserve-doelman keepte een zeer sterke wedstrijd en hield zijn ploeg op de been met een paar zeer goede reddingen. De mooiste aanval viel te bewonderen in de 70e minuut. De bal ging over veel schijven van links naar rechts waar aanvoerder Korpershoek opdook. Hij ronde bekwaam af en zette zijn ploeg weer op een wat ruimere voorsprong 2-4. Het was echter nog niet gedaan met de strijdlust van Volendam want invaller Enzo Stroo bracht de spanning wederom terug in de 80e minuut, 3-4.

Hier bleef het vervolgens bij en zodoende kon Telstar opgelucht ademhalen. De tweede overwinning was een feit. Het was qua voetbal niet best, maar alles wat telt zijn de punten en die gingen mee terug naar Velsen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.