Keuken Kampioen Divisie

Telstar heeft zaken nog niet op orde

Telstar kent een magere competitiestart. Nadat in de seizoensouverture geen punten werden behaald, was MVV in de tweede speelronde te sterk. Met name aanvallend creëerden de Witte Leeuwen te weinig, maar ook achterin werd er dit keer geschutterd. De bezoekers wonnen het duel in Velsen met 0-1.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut lang stilgestaan bij het overlijden van teammanager Piet van Oosterom. Hij overleed op zondag 10 juni na een kort ziekbed. Dat Van Oosterom zeer geliefd was in Velsen werd goed duidelijk. De minuut stilte was indrukwekkend.

Trainer Mike Snoei voerde één wijziging door in zijn basiself. Senne Lynen werd na de teleurstelling in Waalwijk geslachtofferd voor Sven van Doorm. De mutatie kende weinig effect. Telstar opende met een enorme kans voor Ryan Seager na een te korte terugspeelbal, echter ging de Engelsman te laconiek met de kans om. Daarna kreeg MVV een reuzenkans, maar Schroijen schoot de bal van dichtbij het stadion uit.

In het restant van de eerste helft schoot Jordie van der Laan van een kleine twintig meter hard naast, maar was de grootste kans voor de bezoekers. Abubakar slalomde door de Velsense verdediging en schoot de bal hard op de paal. Telstar ontsnapte, maar werd niet wakker geschut.

Direct na de rust ging MVV verder met het creëren van enorme kansen. Koen Kostons schoot naast en even later mikte hij de bal op de paal. Telstar wankelde, maar viel op dat moment nog niet om. Even later zou dat wel gebeuren. Telstar-doelman Sven van der Maaten probeerde ver voor zijn doel een bal uit de lucht te plukken. Hij liet de bal los, waarna Schroijen de bal van de rand van de zestien binnen kon schieten: 0-1. Van der Maaten speelde een onzeker duel, iets wat Snoei de nodige hoofdpijn zal bezorgen.

De trainer van Telstar bracht in de slotfase de laatste aanwinst, Facundo Lescano. De Argentijn kon niet in stelling worden gebracht. Twee acties vielen wel op. Hij ging een flinke discussie aan bij een vrije trap die uiteindelijk door Van Doorm hoog over werd geschoten. In de slotminuut probeerde hij de bal vanuit een stuit en van grote afstand over de MVV-doelman te schieten. De bal eindigde op de parkeerplaats. Rodny Carbral was toen al met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Het slotakkoord van een vervelende nederlaag in Velsen-Zuid.

Alle uitslagen, de stand en het speelschema van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.