Zaterdag 3e klasse B

Overbos recht met zege op VSV weer de rug

Overbos had wat recht te zetten na de dikke nederlaag bij Zandvoort van zeven dagen geleden. En de Hoofddorpers spelen op kunstgras. Dus wist VSV al vooraf dat het een hels karwei zou worden. Want VSV, kunstgras en warm weer is geen gelukkige combinatie. Dat bleek tegen Overbos ook maar weer eens.

Vanaf de eerste seconde zat de thuisploeg er bovenop. VSV kreeg geen tijd en ruimte om te voetballen. Overbos had een enorm overwicht, maar het duurde tot pas de 22e minuut voor de Hoofddorpers de score konden openen. Daar hadden ze de hulp van de linksback van VSV zelfs voor nodig, die zo slecht uitverdedigde dat Khalid El Aissati ineens vrij voor keeper Jeffrey Thomassen kon komen. Met een bekeken schuiver passeerde hij de VSV-doelman.

Overbos-VSV-Voetbal-in-Haarlem
© VegterImages

Diezelfde Thomassen moest even later gestrekt naar de bovenhoek toen Timo Zwartjes een knap schot afvuurde. Nu was Thomassen wél de baas. Ook een vrije trap van Jordy Bourgonje pakte hij klemvast. Aanvallend bakte VSV er niets van. Met Raymond Barends, verrassend, in de voorhoede hadden de Velserbroekers veel te weinig stootkracht voorin. Achterin hield VSV open huis. El Aissati en Bourgonje hadden Overbos een veel ruimere voorsprong kunnen bezorgen, maar ze waren niet efficiënt genoeg. Zo bleef het 1-0 tot de rust.

In de tweede helft bracht VSV-coach Paul Meinders Max Hummel en Dave Hardendood in de ploeg en mocht Barends weer zijn vertrouwde stekje achterin innemen. Daarmee hoopte VSV terug in de wedstrijd te kunnen komen. Maar daar dacht Jordy Bourgonje anders over. Hij reageerde attent op een lange bal vanuit het middenveld, kapte Danny Roos knap uit en schoot verrassend in de korte hoek: 2-0.

Wat volgde was een rommelige tweede helft. Overbos vond het wel goed zo en VSV kon niet beter. Bij Overbos kwam Daan Zimonyi nog in het veld, maar ook hij kon het niveau van de wedstrijd niet opkrikken. VSV bleef aanrommelen. Zo bleef het bij 2-0.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.