Zaterdag 3e klasse A

´Nog nooit zo slecht geraakt´

Derdeklasser VSV maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen ADO´20. De Velserbroekers waren twee klassen beter dan de ploeg uit Heemskerk, maar moesten nog alle zeilen bijzetten om de zege binnen te slepen.

Een min of meer mislukte poging van invaller Donny Reijs caramboleerde uiteindelijk via de keeper van ADO´20 over de doellijn voor de 4-3 overwinning. Het was Reijs’ eerste balcontact. ,,Ik heb hem nog nooit zo slecht geraakt. Maar het was wél de winnende’’, glunderde hij.

Dat VSV een thuiswedstrijd kon laten doorgaan na alle regen van de afgelopen weken was heel bijzonder. De ploeg van Paul Meijnders moest daarvoor wel uitwijken naar het terrein van Schoten. Het eigen hoofdveld in Velserbroek was alleen geschikt voor de 100m vlinderslag. Maar ook op het Haarlemse kunstgras liet VSV zien dat het aardig kan voetballen. Ze schotelden het publiek een spectaculaire wedstrijd voor. Al na drie minuten zette Remco Knol Justin Kunst weergaloos vrij voor de ADO-doelman. Die laatste kon netaan redden.

Toch namen de gasten een onverwachte voorsprong. In de zesde minuut brak ADO’20 door over links. De spits werd eenvoudig bereikt die simpel de 0-1 kon binnenschieten. Lang kon de blauw-witte formatie niet genieten van die voorsprong want Justin Kunst krulde vijf minuten later de bal zeer fraai binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied. Daarna was het louter VSV wat de klok sloeg. ADO kwam er niet aan te pas. Alleen voor de goal ontbrak het de thuisploeg aan geluk en doelgerichtheid.

Meteen na rust ging VSV onverdroten door met aanvallen. Wesley van der Wal raakte de lat, een corner werd van de doellijn gered, Justin Kunst was er dichtbij, maar de bal wilde er maar niet in. Tot Rik Heeren – niet bepaald een scorend type – zich liet gelden. Een zondagsschot met zijn linker eindigde precies in de uiterste bovenhoek: 2-1.

Daarna mocht ADO’20 weer even. En de gasten grepen meteen het podium ook. Een op het oog ongevaarlijke aanval eindigde in de linkerbenedenhoek achter keeper Mario Veldt en na 25 minuten werd het zelfs 2-3 toen gemakzuchtig balverlies van VSV een succesvolle Heemskerkse uitval inleidde.

Maar VSV ging niet bij de pakken neerzitten. De ploeg stroopte de mouwen op en dat zorgde al gauw voor de gelijkmaker. Een strakke hoekschop van Jesse Kooijman werd kiezelhard ingekopt door Jorian Faassen. Daar kon de ADO-keeper nog net een hand achter krijgen, maar de rebound werd bekeken ingeknikt door Kunst. Tien minuten voor het einde brak Justin Kunst door over rechts, zijn voorzet belandde voor de voeten van Donny Reijs en via een niet te beschrijven kluts eindigde de bal in de touwen voor, wat later bleek, de winnende.

,,Wat hebben we veel kansen nodig. We hadden er wel 20 kunnen maken vandaag’’, analyseerde VSV-coach Paul Meijnders. ,,Maar, je ziet ook dat we langzamerhand steeds meer een vechtmachine worden. Voetballend kan het allemaal vast wel beter, maar nu kunnen we ook op karakter wedstrijden winnen.’’ Waarvan akte.

Tekst en foto: Marcel Akerboom