Murat Boke: Het leeft dus geen reden om niet te verlengen

Murat Boke voelt zich goed bij de zondag tak van Olympia. Zonder nadenken heeft hij dan ook zijn contract met een jaar verlengd. Hij ziet dat het weer gaat leven binnen de club dus hij zag ook geen reden om niet te verlengen.

‘Vorig seizoen ben ik in zee gegaan met Olympia Haarlem. Veel clubs stopten op de zondag maar zij wilden juist weer een eerste elftal op de been gaan brengen omdat ze dat wel misten. Wij zijn aan de slag gegaan om een elftal op de been te brengen en dat heeft veel beter uitgepakt dan ik aan het begin had durven hopen’, kijkt de trainer terug op het afgekapte seizoen.

Op het moment van stoppen van het lopende seizoen stond de ploeg bovenaan en verkeerde in een goede vorm. De trainer zelf hoopt dat een plekje in de vierde klasse erin zit doordat eventueel de vijfde klasse opgeheven zou worden. De Haarlemse derby’s die dan op het programma zouden komen zijn voor iedere partij een boost.

Naarmate resultaten berter werden kwamen er ook weer wat meer mensen naar de zondag kijken. Het is altijd leuk om als trainer te zien dat het op zondag ook weer leeft bij Olympia. Belangrijk is ook dat het vanaf dag 1 een goede en hechte groep is die graag willen trainen. De opkomst is altijd goed en zondags is er altijd even tijd om de kantine in, of het nu uit of thuis is, te gaan om wat met de groep te drinken.

Omdat het van beide kanten een geslaagd seizoen was zagen beide partijen geen reden om niet nog een jaar samen door te gaan. ‘Ik heb daar niet lang over na hoeven denken. We hebben een leuke en hechte groep die iedere dag nog leert , bestuurlijk is alles prima in orde en de mensen die op de club rondlopen zijn vriendelijke mensen. We hebben een schitterend complex tot onze beschikking , kunstgras om op te trainen , een krachthonk waar de spelers graag vertoeven voor de training of als het weer het niet toelaat daar te zijn . De ambitie die we hebben is om de groep nog wat uit te breiden. Dit seizoen hebben we het met 16 spelers gedaan.  We willen in de loop der jaren een stabiele zondag vierde klasser worden’ aldus de oefenmeester.