Zaterdag 4e klasse CZondag 4e klasse DZondag 5e klasse B

Tuchtcommissie KNVB gaat drukke week tegemoet

De tuchtcommissie van de KNVB gaat een drukke week krijgen. Dit weekeinde gingen er op de diverse velden van alles mis. Het papierwerk zal de bond aardig wat tijd gaan kosten.

Zaterdagmiddag verliep het duel tussen Hoofddorp en AC Amsterdam niet zoals het hoort te gaan. Bij een 1-0 voorsprong voor Hoofddorp liep de tegenstander van het veld. ‘De scheidsrechter maakte af en toe dubieuze beslissingen en zij konden daar moeilijker mee omgaan dan wij. Na de tweede rode kaart besloot hun trainer zijn spelers van het veld te halen’, aldus Donovan Partosoebroto tegen het Haarlems Dagblad.

Zondagmiddag ging het twee maal mis. Allereerst eindigde het duel tussen RCH en DSS met een flinke opstoot. DSS middenvelder Max Henneman: ‘De wedstrijd verliep al met enige irritaties. Voornamelijk omdat de 65+ scheidsrechter het allemaal niet onder controle had en met kaarten aan het strooien was.’ Nadat RCH de 4-2 maakte ging het mis. ‘Op dat moment vlogen alle spelers erop en kwamen er zelfs toeschouwers over het hek, van beide tegenstanders. Dit werd een soort van vechtpartij wat gauw gesust werd door veel mensen die er tussen sprongen. Daarna werd er afgefloten’. Beelden van deze vechtpartij gingen als een lopend vuurtje rond.

Ook bij de derby in de zondag vijfde klasse werd het einde van de wedstrijd niet gehaald. Het had een mooi affiche kunnen zijn. De Haarlemse derby tussen HYS en DIO. Helaas ging het mis. HYS trainer Cihan Sag: ‘DIO kreeg twee keer een strafschop. De laatste kon niet genomen worden omdat onze keeper belaagd werd. Uiteindelijk kwam er ook een supporter het veld in. Hierop heeft de scheidsrechter de wedstrijd gestaakt’. Sag baalt van het voorval. ‘We hadden een slechte naam als HYS. Nu zijn we als club echt goed bezig en dan gebeurt dit’.

DIO trainer Daniel Smeding: ‘In de eerste helft ging het prima. De duels waren hard maar fair. In de tweede helft werd het duel wat harder. Wij kregen een strafschop en er ontstond een opstootje. De keeper van HYS ging naar de grond en toen sloeg de vlam in de pan. Supporters van beide teams kwamen het veld op. Ik moest mijn spelers naar de kleedkamer begeleiden van de scheidsrechter. Volgens haar hebben beide teams geen schuld. Doordat de supporters het veld op kwamen is het duel gestaakt. Nu mogen we nog voor tien minuten terug’.