Keeper Boy de Jong kiest voor hoofdklasser Zwaluwen

Ex-Telstarkeeper Boy de Jong gaat zijn geluk op een lager niveau beproeven. Hij gaat spelen voor hoofdklasser Zwaluwen.

Als tiener barstte hij van het talent en speelde voor diverse vertegenwoordigde elftallen. Met Onder-17 werd hij zelfs Europees Kampioen.

Lijnkeeper

De Jong bleek een echte lijnkeeper en ontbeert lengte. Na Telstar haalde zijn vader Max, die keeperstrainer was bij RSC Anderlecht, zijn zoon naar Brussel. Hier zat hij voornamelijk als derde doelman op de tribune. Na een avontuur bij FC Stellenbosch in Zuid-Afrika keerde hij dit seizoen terug bij Katwijk.

Katwijk

De Jong speelde in jeugd nog samen met Kay Blokland en dat leek Katwijk een win-win-situatie. De realiteit was anders. De Jong maakte niet altijd een zekere indruk en zou als de competitie was hervat worden vervangen door tweede doelman Mark de Vries.

Contract

Hoewel hij met Katwijk een meerjarige verbintenis aanging besloot de tweede divisionist het contract toch te beëindigen. Komend seizoen komt De Jong uit voor hoofdklasser Zwaluwen. De goalie over zijn eerste impressie van de ambitieuze club. ,,Het gesprek was heel fijn en het complex straalde nog een echte voetbalsfeer uit.”

Foto: 1963-pictures.nl