HFC mist Noordmans en Affolter. Lewis en Yüksel scoren samen vijf keer tegen DIOS

HFC speelt zaterdag bij Excelsior Maassluis de derde competitiewedstrijd. Zes punten behaalde de Koninklijke uit de eerste twee duels.

De thuisploeg heeft slechts één punt, maar trof wel IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys.

Selectie

Bij de ploeg van Gertjan Tamerus ontbreken nog doelman Mitchel Michaelis, Jacob Noordmans en Noah Affolter. Middenvelder Noordmans sloot deze week weer aan op het veld, maar trainde donderdag nog apart met hersteltrainer Gerrit Peijs. Affolter heeft nog wat lichte klachten. Een combinatie van reserves en jeugd oefende afgelopen dinsdag tegen DIOS.

In Nieuw-Vennep won HFC won met 3-5 van de tweedeklasser. En dat na eerst met 3-0 achter te hebben gestaan. Franklin Lewis en Mehmet Yüksel blijven momentenvoetballers. dat is hun kracht, charme en ontwikkelpunt. Na de rust namen ze samen alle vijf treffers voor hun rekening.

Rendement

Het zijn twee rasvoetballers die in de pikorde net onder Sietse Brandsma en Roy Castien staan. Mehmet Yüksel beschikt over een bovenmodale techniek en scoorde met een streep een fraaie goal.

Lewis is een speler met samba in de heupen en een versnelling in de benen. Dribbelen was en is zijn kwaliteit. Het 4-3-3-systeem daar voelde hij zich in thuis. Nog steeds mag het nummer 10 shirt om de schouders dragen. Maar in het 5-3-2-systeem is er weinig plek voor een flyer. Of het moet de plek om spits Sietse Brandsma heen zijn. Maar daar speelt Roy Castien, die met zijn goals en assists belangrijk is.

Kracht

Wim van Hanegem zei donderdag in een interview over het Nederlands elftal dat het belangrijk is om spelers in hun kracht te gebruiken. Voor het optimale rendement. Franklin Lewis speelt in het maatschappelijke leven en privé diverse rollen met verve. Op het veld komt hij in de voorhoede het beste tot zijn recht.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Dinsdag stond Lewis daar weer en liet hij zijn voeten spreken. Helaas was het in Nieuw Vennep en waren slechts een handjevol fans getuige van zijn acties en treffers

Ajax

Op zijn zevende werd Lewis gescout door Ajax en werd zijn droom werkelijkheid. Spelen op De Toekomst. Ajax was met een scout uitgerukt naar DCO om ook Mounir Mounji te scouten en nam beide voetballers mee. Van zijn jeugdelftal speelt Justin Kluivert nu bij Nice. Lewis in inmiddels 22 jaar en geen talent meer.

Het is te hopen dat hij zijn niveau van twee jaar geleden weer aantikt.

 

Tekst: Peter Brink

Foto: Pim Hols