Betnation Divisie

Gertjan Tamerus krijgt na afloop rode kaart. Ik zei: ‘Wat doe je nou man!’

De ingrediënten voor een kolkende slotfase bij Scheveingen HFC waren de tien man van HFC die een 0-1 voorsprong verdedigden. De laatste -onterecht- aan Scheveningen toegekende corner die met de hand wordt binnen gewerkt. De verslagenheid bij HFC is groot, één HFC’ er krijgt na afloop alsnog een gele kaart voor een discussie over de handsbal. Tamerus verheft vanaf een paar meter zijn stem en zegt ‘Wat doe je nou, man!’, tegen de scheidsrechter.

Gertjan Tamerus weet nog niet of er een schorsing komt uit de rode prent. ,,In mijn ogen heb ik in mijn  leven nog niks verkeerds gedaan. Tuurlijk verhef ik mijn stem , maar ik scheld niet, ik raak hem niet aan. Ik zie het als een onverdiende rode kaart.

Als ik niet mag coachen zal ik van de week mijn werk goed moeten doen. Maar ik heb als trainer nog nooit een kaart gehad. Ik weet niet wat de scheidsrechter opgeeft. Ik hoop dat hij, nu er weer rust is, beseft dat die kaart misschien wel wat aan de overdreven kant was.’’

Tamerus kreeg bijval van John Blok, de trainer van Scheveningen. ,,Ik ken Gertjan als een zeer correcte trainer, misschien wel de meest correcte in de Tweede Divisie. Ik begrijp zijn emotie wel. Zeker als HFC met tien man komt te staan en iedereen zegt dat het geen corner was en de bal met de hand wordt gespeeld.’’

Bij een schorsing zal of Erik Metgod of Michael Crombeen als assistent-trainer de honneurs waarnemen. Metgod leidde dinsdag de training voor de basisspelers terwijl Gertjan Tamerus met de overige selectiespelers oefende tegen DEM. Tamerus leidde donderdag weer de training.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem