Zondag 4e klasse D

Eerste gestaakte wedstrijd alweer een feit. BSM – DIO naar tuchtcommissie.

Afgelopen zondag vond de tweede speelronde plaats in de zondag 4e klasse D. In Bennebroek speelden de plaatselijke BSM en het Haarlemse DIO tegen elkaar. Op Sportpark ’t Rottegat werd het einde van de wedstrijd helaas niet bereikt.

De dienstdoende scheidsrechter had een lastige middag en besloot zo’n vijf minuten voor het einde van de tweede helft de wedstrijd te staken. Er werd al snel met de beschuldigende vinger naar DIO gewezen. Aanhoudend commentaar op een niet heel vriendelijke manier werd de scheidsrechter te gortig.

DIO is echter van mening dat zij zeker niet de enige schuldige zijn aan het staken van de wedstrijd. Secretaris Ronald Nienhuijs had afgelopen zondag de rol van assistent-scheidsrechter tijdens de wedstrijd. Volgens hem is ten onrechte de indruk gemaakt dat enkel opmerkingen van DIO-spelers de reden waren voor het staken van de wedstrijd. ,,Het liep fout toen een speler van BSM een slaande en schoppende beweging maakte naar een speler van ons. Toen ik daar voor vlagde om het kenbaar te maken, ontstond commotie en staakte de scheidsrechter zonder enig overleg met zijn assistenten.”

Volgens Nienhuis had de scheidsrechter eerder gedreigd met het staken van de wedstrijd. Volgens de leidsman kon hij de wedstrijd ‘niet meer onder controle krijgen.’ De tuchtcommissie buigt zich binnenkort over de zaak. Overigens stond BSM met 2-1 voor toen de wedstrijd vroegtijdig werd gestopt. Joren Bakx en Chris van Bakel scoorden voor de Bennebroekers. Marvin Ketting schoot met scherp voor DIO.