Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Telstar blijft steken op brilstand

DoorRedactie

jul 6, 2024

Nadat afgelopen woensdag in het eerste oefenduel in Zutphen Telstar met 3-0 onderuit ging tegen eredivisionist Go Ahead Eagles was het zaterdagmiddag dat ADO ’20 langs kwam in Velsen-Zuid.

De Tweede Divisionist uit Heemskerk, dat zich afgelopen seizoen keurig handhaafde in het debuutseizoen, kwam met een stevig vernieuwde selectie naar Velsen-Zuid toe.

Voor de Telstar-fans de mogelijkheid om hun selectie thuis aan het werk te zien. Er zijn spelers uitgewaaierd maar daar staat tegenover dat Anthony Correia, de nieuwe hoofdverantwoordelijke trainer, met name in de Tweede Divisie een aantal aanwinsten heeft opgevist. Allen met de brandende ambitie zich te profileren in de KKD en hun profambities te testen.

Vernieuwd A.D.O. 20 houdt stand

Hét moment deed zich voor in minuut 80. ’’Druk op de bal, vooruit en erop,’’ gilde Anthony Correia richting zijn spelers. De tegenstander, die na het succesvol verlopen debuutseizoen in de Tweede Divisie acht sterkhouders zag vertrekken en met een nieuw basisteam behoorlijk partij gaf, dreigde op dat moment een paar keer door de Telstar-defensie heen te breken. Pas in de slotminuten was Telstar dicht bij een winnende treffer en overwinning maar dat werd ternauwernood voorkomen door de stugge Heemskerkers. Het vizier stond duidelijk niet goed afgesteld.

Telstar mist kans op kans voor rust

Na een vlakke start nam Telstar het heft in handen en kwam zeker een keer of zeven (!) in kansrijke positie. Of keeper Virgil Deen, overgekomen van de zaterdagtak van Ajax en met een E.D.O.-verleden, lag in de weg of er werden enorme kansen om zeep geholpen. Vooral Cain Seedorf liet na twee keer een op een met Deen toe te slaan. Te onzorgvuldig waren deze pogingen. Vooral over de rechtervleugel dreigde voor de gasten gevaar maar de eindpass ontbeerde te vaak precisie of de juiste balsnelheid.

Na rust toen een felle zuidwester met heftige windstoten zich prominent meldde en er behoorlijk werd door gewisseld, werd het veldspel er niet beter op. Beter gezegd: het leek aanvallend nergens meer op. De passing ondermaats, een paar pogingen smoorden of verdwenen over en naast de goal en de combinaties verliepen stroef in een te laag tempo. De remplaçant van Ronald Koeman jr, Joey Houweling, moest zich nog twee maal strekken om de gasten van een doelpunt af te houden.

Telstar zag en passant invaller Soufiane Hetli laat in het oefenduel strompelend het veld verlaten, dus al met al geen duel waar speltechnisch veel positiefs over te melden was. Het is echter nog vroeg in de campagne en dinsdagavond wacht Vierde Divisionist Hollandia uit Hoorn. Een deel van de selectie reist af naar Amsterdam Zuid-Oost en komt al om 12.00 uur uit tegen Jong Ajax op De Toekomst.

Oh ja: het nieuwe uitshirt blauw met horizontale witte strepen werd gepresenteerd en mee gespeeld. ’’We eren met dit shirt de regio en haar verbondenheid met de zee. Strijdlust en saamhorigheid staan centraal,’’ aldus algemeen directeur Leon Annokkée.

Hans Akkerman

 

 

 

 

Door Redactie