NacompetitieZondag 4e klasse E

DSS in rollercoaster voorbij Swift

Dat de nacompetitie garant staat voor spanning en sensatie is bekend, maar het duel tussen vierdeklassers Swift en DSS voerde de boventoon. De thuisploeg was de sterkere, DSS leek er met een zege vandoor te gaan, maar uiteindelijk zorgde een bizarre strafschoppenreeks voor de beslissing. DSS plaatste zich voor de tweede ronde.

Sterke tegenstander
“Wat een wedstrijd was dit,” vertelde DSS-verdediger Bart Duppen na afloop. “Dit sloeg helemaal nergens op. Swift was veruit de beste tegenstander waar we dit seizoen tegen gespeeld hebben.” De nummer vier van de ‘Haarlemse’ vierde klasse kwam met name in de eerste helft een paar keer goed weg. Laurens van Beek en Janjaap Burggraaf misten kansen voor de thuisploeg.

In het tweede bedrijf liet DSS zich meer zien. Nadat er eerst een grote kans om zeep was geholpen, schoot Rick van der Vuurst zijn ploeg halverwege de tweede helft op voorsprong. Mede dankzij doelman Davy de Back bleef de 0-1 stand tot in de blessuretijd op het scorebord staan. Zo stopte hij in de slotminuut een strafschop van Robert Molenaar. DSS dacht de zege in de knip te hebben, maar toch ging het nog mis. In de laatste seconde mocht diezelfde Molenaar aanleggen voor een vrije trap en die verdween wél achter De Back.

Slotfase
“In de eerste helft van de verlenging hebben wij de bus geparkeerd,” zei Duppen. “We konden gewoon niet meer. We gooiden het helemaal dicht en dat ging goed tot de dertiende minuut van de tweede helft.” Jobjan Blonk zette met een uitstekend schot zijn Swift op 2-1. “In onze laatste actie naar voren was er een voorzet van Frank Greuter die werd binnengekopt door Wesley Tan.” De scheidsrechter floot direct daarna af, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen.

Davy de Back greep daarin de positieve hoofdrol door twee inzetten van de Amsterdammers te stoppen. Zijn collega kwam negatief in beeld. Bij de eerste strafschop van DSS werd de doelman van Swift, Jamir Cornelia, al gewaarschuwd. Volgens de assistent-scheidsrechter kwam hij te snel van de doellijn. Dat deed hij bij de laatste Haarlemse strafschop van Marc Pieters opnieuw, terwijl hij die stopte. Toen de herkansing alsnog binnen werd geschoten en DSS zich daardoor plaatste voor de volgende ronde, sloegen de stoppen door. Middels zowel fysiek als verbaal geweld liet hij blijken het niet eens te zijn met de arbitrale beslissingen.

“Ik vind eigenlijk dat alle drie de ploegen uit onze vierde klasse die nacompetitie spelen horen te promoveren. Zwanenburg, NFC en wij verdienen dat. Dat zijn de teams die niet meer thuis horen in de vierde klasse.” DSS neemt het in de tweede ronde op tegen IVV.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zondag vind je hier.