Zondag 5e klasse C

Ingekomen post: Clubliefde

Je kunt zeggen wat je wilt, maar SC Badhoevedorp is de slechtst presterende club in district West 1. Negen wedstrijden gespeeld, negen doelpunten voor, negenenzeventig tegen en nul punten: Dat is de oogst tot nu toe in de vijfde klasse C. Toch heerst er alleen maar optimisme in de kantine, zelfs na de dikke 0-5 nederlaag tegen Nieuw Sloten van dit weekend.

De thuisploeg speelde met een haast vertederend enthousiasme en dat weet het Badhoevedorpse publiek wel te waarderen. Dat heeft trainer Patrick de Meyere er toch maar mooi ingekregen. Vorig jaar begon hij aan de klus in Badhoevedorp en al heel snel schrok hij van wat hij daar aantrof. Een speler van zijn team schopte toen, in een bekerwedstrijd bij VVH Velserbroek, zijn tegenstander tegen het hoofd terwijl hij al op de grond lag. Die bewuste speler is strafrechtelijk vervolgd en is nooit meer welkom op het complex van SCB, maar het voorval hakte er flink in bij de club. In de competitie eindigde SC Badhoevedorp als laatste.

Dit seizoen was de club van plan hogere ogen te gooien. Met een aantal spelers ‘van buitenaf’ hoopte Badhoevedorp op sportief succes. Maar al snel bleek dat geen haalbare kaart. De ‘vreemdelingen’ bleken eerder een sta-in-de-weg dan een verrijking voor de selectie. De contributie werd niet betaald, er ontstonden kliekjes in de selectie, waarop het bestuur ingreep. Wie niet wilde kon zijn biezen pakken.

Sinds een week of vier zijn het eerste en tweede zondagteam samengevoegd: alleen maar Badhoevedorpers. En voor een aantal van hen is dit niveau nog iets te hoog gegrepen, er is tenslotte verschil tussen de vijfde klasse en de reserveklassen. Maar ze gaan er allemaal vol voor. Rens Schellingerhout bijvoorbeeld, is zo’n echte clubjongen. Verdediger van origine als hij is heeft hij zich vrijwillig opgeworpen om onder de lat te staan, bij afwezigheid van een echte keeper. Zijn specialiteit is de bal naast kijken, bleek wel in de wedstrijd tegen Nieuw Sloten, maar een aantal ballen pakte hij toch zeer verdienstelijk. Linkerspits Tevin Ernst is groot, sterk en levensgevaarlijk voor de goal. Davey Ballman weet hoe hij een mannetje voor de goal in stelling kan brengen. Er is kortom nog hoop voor de ploeg van De Meyere.

En dus is voor SC Badhoevedorp het seizoen sinds een paar weken opnieuw begonnen. Met een ‘nieuwe’ selectie en met nieuwe doelstellingen. Tegen nummer één in de vijfde klasse C, Nieuw Sloten, was de ploeg deze zondag niet opgewassen. Maar de punten gaan ongetwijfeld nog komen. Kampioen zullen ze niet worden dit jaar, maar de club heeft voldoende toekomstperspectief. ‘’Ik heb mijn contract voor volgend seizoen al getekend’’, zegt De Meyere. ‘’Het bestuur staat achter de club en ik ook.’’

Je kunt zeggen wat je wil, maar SC Badhoevedorp verdient meer dan de figurantenrol die ze nu spelen. En als het aan de club zelf ligt gaat dat ook echt wel lukken.

Tekst: Marcel Akerboom