Heemstede kampioen zondag 5e klasse

De bloemen stonden in het water en het bier in grote hoeveelheden in de koeling. Vandaag moest Heemstede kampioen gaan worden in de zondag 5e klasse. Alleen tegenstander Purmerland kon vandaag nog roet in het eten gooien maar dit zou alleen uitstel betekenen.

De afgelopen zeven jaar kwam de club uit in klasse 5C. Dat de mannen vandaag een stukje konden bijschrijven aan de clubgeschiedenis betekende niet dat er extra spanning was. Gewoon normale wedstrijdspanning was aanwezig bij de spelers volgens trainer Amir Sadydoust.

Al na zes minuten leek het een lastige middag te gaan worden in Heemstede. Een vrije trap van Purmerland belandde via de muur achter Dani Weber. Gelukkig lieten de Heemstedenaren dit niet over hun kant gaan. Nog geen minuut later zette Mathijs Postma de score weer gelijk. Het grote aantal toeschouwers zuchtte van ontlading. Na ruim een half uur spelen kwam dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Brian van de Linde wist de bal precies langs de paal te schieten buiten het bereik van de doelman. Op slag van rust konden alle zorgen aan de kant en begon het wachten op het laatste fluitsignaal. Tycho van Wel profiteerde van een foutje achterin bij Purmerland. Zo werd het 3-1 en ondertussen speelde de gasten nog maar met 10 man.

Na rust kreeg Heemstede alvast het cadeau van Purmerland voor het kampioenschap. Tycho van Wel maakt zijn tweede van de dag. Met een stand van 4-1 kon er weinig meer misgaan. Zeker nadat na een uur spelen de bezoekers nog maar met 8 man op het veld stonden. Op het terras begon dan ook het feestje al voorzichtig op gang te komen en klonk de 10, 10, 10 over het veld. Via doelpunten van Jelte Schoonderbeek, Mick Deutekom, Rik Verhelst en Marco Trox liep de score uit naar 9-2.

Trainer Amir Sadydoust had ooit beloofd zijn kop kaal te scheren wanneer Heemstede kampioen zou worden, die moest er dus aan geloven. ‘Dit is supermooi voor de club. Na de 0-1 heb ik er niet aan getwijfeld want deze mannen zijn volwassen genoeg om zich niet gek te laten maken. Nu zijn we eindelijk kampioen en ga ik naar de kapper, in de kleedkamer’ aldus Sadydoust.

De stand en het programma van de zondag vijfde klasse vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem