Zondag 5e klasse C

Geel-Wit pakt punt maar geen periodetitel in bizarre kraker

In de zondag vijfde klasse speelde Geel-Wit het inhaalduel tegen koploper Geinburgia. Bij winst kon het eerste feestje van het seizoen gevierd worden middels het in de wacht slepen van de periodetitel. Lange tijd leek het zover te komen, echter werd een 3-0 ruststand uit handen gegeven.

Trainer Rocco de Vos is inmiddels wel iets gewend in de vijfde klasse. Het duel tussen zijn Geel-Wit en Geinburgia zal hij ook niet snel vergeten. Zijn ploeg is de laatste weken in vorm en startte ook tijdens de belangrijke kraker uitstekend. Halverwege het duel leidden de Haarlemmers met een comfortabele 3-0. Valentijn M’Zaad opende na 20 minuten spelen de score. Dylan Mentjox verdubbelde de voorsprong en Belal Selamy schoot kort voor de rust de derde voor Geel-Wit binnen.

Direct na de rust kwam Geinburgia terug in de wedstrijd. Van Leijen schoot een makkelijk gegeven vrije trap achter Geel-Wit-doelman Leuverman binnen. Daarna ging het rap en halverwege het tweede bedrijf stonden de bezoekers door twee treffers van Halep en één van Van Vliet ineens met 3-4 voor. Geel-Wit deed 10 minuten voor het einde door een benutte strafschop van Steef Heeremans nog iets terug, maar een zege zat er de gehele tweede helft eigenlijk niet in. Het duel eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Door het gelijkspel gaat Geinburgia nog steeds aan kop en heeft het een punt meer dan Geel-Wit. De Haarlemmers hebben echter wel nog een duel tegoed en zijn virtueel dus koploper in de vijfde klasse.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vijfde klasse C vind je op onze competitiepagina.