Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

DSOV: “We moeten kampioen worden.”

DoorRedactie

feb 26, 2018
DSOV-DOSR-Voetbal-in-Haarlem

DSOV ligt op ramkoers om middels het kampioenschap te promoveren naar de eerste klasse. De ploeg van Bart Jansen versloeg subtopper DOSR met 3-1 en daarmee herstelde de koploper zich van het gelijkspel tegen GDA een week eerder.

Na een weinig spannende openingsfase, waarin enkel Joey Carolina voor opwinding zorgde, opende de bezoekers de score. Mauro Wesselman rondde een fraaie combinatie af. DSOV vertrouwde op eigen kunnen en korte tijd later lag de gelijkmaker in het net. Bianco Carolina stond op de juiste plek om een voorzet van Martijn Nelis binnen te werken.

Direct na de rust kreeg DSOV-trainer Bart Jansen een tegenvaller te verwerken. Joey Carolina moest vervangen worden, maar de noodgedwongen wissel pakte perfect uit. Bryan Wilderom verplaatste naar de rechterkant, omdat Jean Pierre Kerkeboom op zijn vaste plek op het middenveld werd geposteerd.

Wilderom liet de wedstrijd kantelen. Hij gaf Bianco Carolina de kans om DSOV op een 2-1 te zetten en kort voor het einde stond hij aan de basis van de 3-1. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied van DOSR, waarna Martijn Nelis de beslissende treffer binnen schoof.

DSOV speelt nog 11 duels, dus de weg naar de titel is nog lang. De Vijfhuizenaren hebben in theorie drie punten voorsprong op VUC en vijf op RKDEO. Toch is de motivatie binnen de ploeg veranderd. “We willen geen kampioen meer worden. Nee, we moeten nu kampioen worden.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Simone Slot

Door Redactie