Tim Joon sluit in stijl af

Een seizoen van uitersten voor BVC Bloemendaal. Veel gescoord (40), veel tegengoals geïncasseerd (50) in 21 duels en slechts een zege verwijderd van klassenbehoud .

Een 11e plek is natuurlijk minder dan waarop werd gehoopt vorig jaar in september. Voor tegenstander RKSV Pancratius ging het nog ergens over want de Badhoevedorpers hebben hun zinnen gezet op 1e klasse voetbal en strijden voor plek drie. Met Dave Hertog in de gelederen een meer dan reële optie. De stevige 30- jarige spits mag met recht een fenomeen in de amateurwereld worden genoemd die in zijn loopbaan voor verschillende verenigingen een tsunami aan goals heeft weten te produceren. Hertog beschikt over een striemend schot die hij met links en rechts uit alle mogelijke hoeken en gaten afvuurt. Zondag echter kon hij sporadisch zijn specialiteiten etaleren en bleef zonder goal.

Het was met recht ‘’Super Sunday’’ aan de Bergweg. Het 2e elftal zag het kampioenschap naderen door een 3-2 overwinning op de reserves van Abcoude na een tumultueuze slotfase en het vlaggenschip evenaarde dat kunstje met exact hetzelfde scoreverloop. 2-0 voorkomen , de tegenstander op gelijke hoogte zien komen en dan tot twee keer aan toe vijf minuten voor tijd de bevrijdende 3-2 zien aantekenen. Sjoerd Vos was gevierde man. Eerst met het 2e gespeeld en als invaller de man die Bloemendaal in veilige haven schoot.’’ Heerlijk toch dat we het op eigen kracht hebben gedaan? Ik ben reuze trots op ze,’’ jubelde trainer Tim Joon na afloop die na zeven seizoenen aan de Bergweg de overstap maakt naar V.S.V.

Bloemendaal leek eigenlijk al na 25 minuten op rozen te zitten. Tim Beeren krulde heel snel na goed voorbereidend werk van broer Koen de bal in de bovenhoek en twintig minuten later verdubbelde Mike Guliker de voorsprong;2-0. De ‘’ Whites’’ bleken uiterst effectief want aanvallend lukte er aanvankelijk weinig spannends. Pancratius had de overhand maar het duurde pas tot kort voor rust dat de gasten tot scoren kwamen. Invaller Bas Pel kopte raak uit een hoekschop. Na rust ging Pancratius verwoed op jacht naar de gelijkmaker maar zag Koen Beeren tot tweemaal aan toe vrij voor de keeper missen. Dat kwam Bloemendaal duur te staan want toen keeper Sieb Tinholt opzichtig in de fout ging, was daar good-old Dennis Dinkgreve die de gelijkmaker aantekende;2-2. Een lompe, terechte rode kaart aan Pancratius kant leek Bloemendaal in de kaart te spelen, maar gek genoeg was het Pancratius dat de toon zette. Terwijl iedereen vrede had met een remise was daar plotseling Sjoerd Vos vijf minuten voor tijd die weifelend optreden van de keeper van de gasten genadeloos afstrafte;3-2.

De ontlading was enorm na afloop en Tim Joon straalde van oor tot oor.’’ We hebben een krankzinnig seizoen achter de kiezen. Inderdaad veel gescoord maar ook veel goals tegen. Een verklaring? We begonnen door Corona toch niet fit genoeg aan de start, blessures bij onze 1e en 2e keeper en heel veel kansen gemist. Dat was toch wel balen. Deze overwinning op een topploeg doet mij goed. Wat een manier om het seizoen af te sluiten,’’ aldus Joon die Bloemendaal op een prachtige manier achterlaat. Tim sluit af:’’ Toch zie ik in de toekomst mogelijkheden om nog hoger te geraken. De onder 19 is heel talentvol en met de juiste begeleiding ruik ik kansen. Er zit echt meer in denk ik. Bloemendaal moet ambitie tonen en niet de lauweren gaan rusten. Ik ruik kansen en hoop dat mijn opvolger kan gaan oogsten,’’ sluit Joon hoopvol af.

Hans Akkerman