Zondag 2e klasse C

Ook Pancratius weet DSOV niet te verslaan

Het gelijkspel van een week eerder was een incident. Dat bewees DSOV tegen Pancratius, want de ploeg heeft de draad van vóór de winterstop weer opgepakt. De koploper versloeg in een stevige derby het hard werkende Pancratius.

Dat een echte derby geen goed voetbal nodig heeft, bewezen het laag geklasseerde Pancratius en klassementsleider DSOV. Het duel in Badhoevedorp stond bol van de harde duels en onvriendelijkheden. Pancratius speelde met het mes tussen de tanden en probeerde de tegenstander niet te laten voetballen. Licht tegen verhouding greep de koploper halverwege de eerste helft de leiding. Ruben Karelse kreeg uit een hoekschop de bal voor zijn voeten, aarzelde niet en haalde de trekker over: 0-1.

Na de rust zorgde wederom een dood spelmoment voor een doelpunt. En wederom kon DSOV juichen. Een vrije trap werd weggebokst door Pancratius-doelman Stijn Morsch, echter kwam de bal precies bij Sander Claassen terecht. Voor Claassen was het een koud kunstje om de 0-2 op het scorebord te zetten.

Halverwege de tweede helft bracht Bas Pel de spanning in het duel terug toen hij scherp was bij een hoekschop voor zijn ploeg. Maar hoe hard Pancratius ook werkte, het lukte niet om de gelijkmaker te scoren. Sterker nog, Bianco Carolina schoot kort voor het einde de wedstrijd in het slot. Zijn 1-3 betekende tevens de eindstand.

DSOV heeft een voorsprong van 5 punten op concurrenten VUC en RKDEO en is hard op weg om te promoveren naar de eerste klasse. Pancratius heeft een heel ander perspectief. De Badhoevedorpers bevinden zich op de tiende plek. Het gat met de nacompetitie voorhandhaving bedraagt slechts drie punten.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.