Bart Jansen: Vince de Kwant stond bovenaan mijn lijstje

DSOV heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Vince de Kwant. De vleugelaanvaller komt over van Jong Koninklijke HFC. De Kwant wil met de huidige koploper van de tweede klasse de eerste klasse in.

Bart Jansen, de hoofdtrainer van DSOV, is zeer te spreken over zijn nieuwe aanwinst. “Voor mij stond hij bovenaan mijn lijstje, dus ik ben hier zeer content mee!” Janssen is met zijn ploeg op weg naar het kampioenschap in de tweede klasse en dwingt op die manier rechtstreekse promotie naar de eerste klasse af. Iets was Vince de Kwant graag ziet gebeuren.

“Ik denk dat dit voor mij nu de beste keuze is, want ik kan bij mij in mijn dorp in de eerste klasse uitkomen. Ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg,” vertelt hij aan Voetbal in Haarlem. De 22-jarige De Kwant zit al een aantal jaren tegen het eerste van Koninklijke HFC, maar een echte doorbraak is er niet gekomen. “Na een gesprek met Gertjan Tamerus, de nieuwe hoofdtrainer, werd duidelijk dat ik volgend seizoen weer mijn wedstrijden in het tweede zou gaan spelen. Toen werd het voor mij duidelijk dat ik op zoek wilde gaan naar een andere club.”

De Kwant is ook in gesprek geweest met een andere club, maar uiteindelijk is zijn keuze op DSOV gevallen. “Ik heb goede gesprekken met de trainer gehad en ik denk dat wij het goed met elkaar kunnen vinden. Bij DSOV lopen ook veel jongens met een HFC-verleden. Ik wil elke week weer 90 minuten gaan maken,” besluit hij.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Madelon Cavé