Bart de Bruïne plakt er een jaar aan vast

Het tweede klasse schap veilig gesteld, het tweede team werd kampioen en promoveert naar de reserve hoofdklasse toe en de jeugd acteert al jaren op een zeer behoorlijk niveau. Kortom, een prima seizoen voor B.V.C. Bloemendaal.

Het laatste thuisduel van het vlaggenschip tegen DONK, een elftal dat in staat bleek, weliswaar vroeg in het seizoen, de gedoodverfde kampioen H.B.C. nog enigszins bij te houden maar in het zicht van de haven de ongelijke strijd moest staken. Nog één keer vlammen en dan na afloop een gezellig samenzijn om het seizoen op een leuke manier af te sluiten.

Sportief lukte het (net) niet tegen een tegenstander die voetballend het gehele duel duidelijk meer in zijn mars had. Een snelle achterstand voor rust werd nog wel gepareerd middels een eigen (kop)goal van DONK maar nog geen drie minuten later strafte DONK een slordige inspeelpass van de verder goed keepende Sieb Tinholt meedogenloos af; 1-2

’’ Toch een hele aardige tweede helft en dan met name het laatste deel. Toen hebben we het ze nog lastig gemaakt en waren we een paar keer dichtbij een gelijkspel,’’ analyseerde de aanvoerder die voorop in de strijd ging en achterin met zijn mede verdedigers prima werk afleverde.’’ Alleen jammer dat we vandaag voorin Koen Beeren) moesten missen,’’ reageerde de 31-jarige aanvoerder die besloten heeft er in ieder geval nog een seizoen aan vast te plakken.

Bart vervolgt:’’ Onze start was stroef, misschien ook wel door al dat Corona-gedoe. Bovendien liepen we vroeg in het seizoen tegen belachelijk veel blessures aan. Meniscussen en kruisbanden. Toch hebben we het goed kunnen afsluiten en ons keurig veilig gespeeld,’’ aldus de man die sinds jaar en dag in de basis speelt en nog met de vertrekkende trainer Tim Joon samen heeft gespeeld Ja, Tim heeft zich als trainer ijzersterk gemanifesteerd in die zeven jaar en als speler herinner ik mij hem als iemand die tactisch en technisch top was en met een simpele pass spitsen aan het werk zette of vrij voor de goal zette,’’ herinnert Bart zich nog levendig.

Over de nabije toekomst maakt Bart zich weinig zorgen.’’ We willen graag een stabiele tweedeklasser zijn. Met Joost van den Boogaard erbij en wellicht nog een paar aanwinsten en ons talentvolle jeugd , dan heb ik wel het nodige vertrouwen in onze selectie,’’ sluit Bart de Bruïne hoopvol af en zocht met zijn voetbalmaten een droog plekje in de kleedkamer op om vervolgens het seizoen gepast af te sluiten voor een ongetwijfeld lange nazit en om afscheid te nemen van zijn trainer Tim Joon die zeven jaar lang de technische eindverantwoordelijkheid had aan de Bergweg en een nieuwe uitdaging heeft gevonden in de Velserbroek bij V.S.V.

Hans Akkerman