Dader kopschop-incident voorlopig niet op vrije voeten

De 35-jarige Amsterdammer die afgelopen zondag werd opgepakt, nadat hij tijdens een voetbalwedstrijd zijn tegenstander tegen het hoofd schopte, zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De aanvaller van Badhoevedorp mishandelde zijn 21-jarige opponent in de voorlaatste minuut. Nadat de wedstrijd was gestaakt werd hij door een agent in burger gearresteerd.

De persvoorlichter van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, Marleen van Fessem, gaf vandaag een reactie aan Voetbal in Haarlem. “Het strafrechtelijk onderzoek loopt en de verdachte zit in voorlopige hechtenis. Volgende week beslist de raadkamer van de rechtbank over de voortzetting ervan.” De Amsterdammer komt voorlopig nog niet op vrije voeten. “Deze beslissing is donderdag 28 september bekend,” luidt de verklaring van het OM verder.

Het duel tussen de Haarlemse derdeklasser VVH Velserbroek en vijfdeklasser Badhoevedorp liep afgelopen zondag binnen de lijnen uit de hand. Nadat er volgens betrokkenen eerder al was gespuugd en geslagen, liet de spits van Badhoevedorp zich in de voorlaatste minuut gaan. Hij was van mening dat zijn tegenstander een overtreding begin, echter werd daar niet voor gefloten. Als reactie daarop schopte hij het slachtoffer eerst hard tegen de schenen en daarna hard tegen het achterhoofd.

De scheidsrechter stuurde de dader van het veld, waarna hij korte tijd later kon worden aangehouden door een agent in burger. Het slachtoffer werd voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een hersenschudding te hebben. Hij kon dezelfde avond nog naar huis.

De club uit Badhoevedorp plaatste eerder deze week een verklaring op haar website.

Beste leden,

Afgelopen zondag heeft er zich een zeer ernstig incident voorgedaan tijdens de bekerwedstrijd VVH Velserbroek tegen het eerste elftal van ons sc Badhoevedorp. Wellicht hebben jullie dit al vernomen vanuit de pers. Gisteravond heeft het bestuur over dit incident gesproken en heeft niet anders kunnen besluiten dan de betrokken persoon als lid van sc Badhoevedorp te royeren.

Wat is er gebeurd?
Een speler van onze club heeft moedwillig nagetrapt, waaronder een keer tegen het hoofd van een speler van VVH Velserbroek. Wij hebben vernomen dat het – naar omstandigheden – gelukkig redelijk tot goed gaat met deze speler.

Het gedrag van onze speler is absoluut onaanvaardbaar, vandaar ons besluit om hem met onmiddellijke ingang te royeren. Deze ernstige kwestie ligt nu bij de aanklager van de KNVB. Wij zullen hier vanzelfsprekend alle medewerking aan verlenen.

Verder kiezen wij er als vereniging voorlopig voor om geen commentaar te geven op deze kwestie. Mochten er nieuwe bijzonderheden over dit voorval zijn, die wij met jullie willen delen dan zullen we dat op onze website plaatsen.

 Als voorzitter baal ik er ontzettend van dat dit bij onze club is gebeurd. Laten we er samen voor zorgen dat we dit geen tweede keer meer hoeven mee te maken.

 Namens het bestuur van sc Badhoevedorp,
Erik Boland,
Voorzitter.

Politie-Voetbal-in-Haarlem (2)
Foto: ANP