Zondag 3e klasse C

VSV laat grote kansen liggen

V.S.V. diende zondag 23 minuten op het eigen veld te verschijnen. Bij een 1-1 stand staakte de scheidsrechter onlangs het duel na wanordelijkheden.

Het restant werd uitgespeeld en toch wel verrassend trok laagvlieger Nieuw West United met 1-3 aan het langste eind. ’’Ongelooflijk, niet te bevatten en bizar,’’ analyseerde Tim Joon na afloop. ’’We missen dotten van kansen, het verhaal eigenlijk van de laatste paar weken. We scoren best veel hoor maar onze topscorer heeft er maar zeven,’’ somberde de aangeslagen Joon na afloop.

23 minuten spektakel en sensatie

Vanaf de eerste balomwenteling speelden beide ploegen vol op de aanval. Al na tien seconden (!) ‘’vergat’’ Bart Veldhuis V.S.V. op voorsprong te zetten want hij schatte een op een met de keeper de situatie verkeerd in. Diezelfde Veldhuis en Diëgo Mudde kregen daarna nog grotere mogelijkheden maar die waren niet aan ze besteed. Ongelooflijke missers met gevolgen want de gasten lieten zich aanvallend ook niet onbetuigd maar zagen V.S.V. -goalie Floris Serné vooralsnog met fraaie reflexen zijn goal schoonhouden. Maar door een verdedigingsfout in minuut 85 was hij echter kansloos na een 1 op 1 situatie met de Amsterdamse spits.

V.S.V. perste er nog een wanhoopsoffensief uit maar verder dan een buitenspelgoal van Bart Veldhuis kwamen ze niet meer. Veldhuis scoorde reglementair maar de Amsterdamse grensrechter kwam zijn team gênant te hulp en stak zijn vlag heel laat omhoog toen hij door kreeg dat er gescoord zou gaan worden. De scheidsrechter nam het vlagsignaal echter over’’ Schande, schandalig,’’ briesten een paar V.S.V. -supporters richting grensrechter en scheidsrechter maar die gaf geen krimp.

Dat de gasten van Nieuw West United seconden voor tijd de 1-3 eindstand op het scorebord zette, was alleen nog maar belangrijk voor de statistiek. De volle winst betekende voor hen een manier om rechtstreekse degradatie nog te ontwijken en V.S.V. zal volgende week thuis tegen runner-up Swift moeten aantonen mee te kunnen blijven doen voor een nacompetitieplek. Een avondje afronden op de goal op de eerstvolgende training lijkt beslist geen overbodige luxe voor de mannen van Joon.

Na het laatste fluitsignaal pruttelden de protesten over de ten onrechte afgekeurde goal nog wat na. ’’Je denkt zeker dat ik het leuk vind om voor 20 minuten hier na toe te komen,’’ beet hij een paar teleurgestelde spelers van V.S.V. toe. De rust keerde snel weer terug en de supporters gingen schuilen in de kantine want het hoofdveld transformeerde in een meer na een enorme plensbui.