Zondag 3e klasse C

Alliance ’22 zoekt wanhopig naar oplossingen

In de zondag derde klasse C stonden de nummer 7 en 8 tegenover elkaar. Alliance ’22 mocht het thuis opnemen tegen Ouderkerk. De ploeg van Martin van Leuven kent de afgelopen weken een probleem en de trainer zoekt nog steeds naar de oplossing. In een uiterst teleurstellende wedstrijd deden beide ploegen niet voor elkaar onder, 0-0.

Alliance ’22 heeft een probleem in de voorhoede, nadat enkele weken geleden de vaste spits uitviel tegen ZSGOWMS. Tot op heden heeft het nog geen goede vervanger gevonden. Trainer Martin van Leuven heeft het geprobeerd met de spits van het tweede, maar deze werd niet goed genoeg bevonden. Vandaag moest een doorgeschoven middenvelder het gat op gaan vullen. ā€œVoetbaltechnisch missen we voorin kwaliteit, we zijn daar gewond en ik kan het op dit moment niet reparerenā€, aldus Van Leuven. Ook was doelman Chris Beck vandaag gepasseerd. Voor hem in de plaats kwam Hugo Klerkx, die voetballend meer zou moeten bieden.

De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijke stand. Een wedstrijd die ook geen winnaar verdiende. Beide teams probeerden het vandaag wel, maar het kwam er gewoonweg niet uit. Op geen enkel vlak kreeg de toeschouwer wat warmte geboden.

In de eerste helft speelde Ouderkerk met de wind in de rug. Dat het met wind vaak lastig voetballen is weten we allemaal wel. Maar wanneer je tot 2 kansen komt in 90 minuten tijd dan weten we ook dat niet alleen de wind daar de schuld van was. Kai de Jong en Thijs de Dood kwamen voor de bezoekers het dichtst bij een treffer. Toch had de debuterende Alliance ’22-doelman hier niet het meest voor te vrezen. Halverwege de eerste helft haalde hij onreglementair een aanvaller onderuit en floot de leidsman voor een strafschop. Assistent-scheidsrechter Ton Horeman stond echter al met de vlag in de lucht en mocht zijn visie delen met de scheidsrechter. Geen kaart, geen strafschop maar buitenspel.

De tweede 45 minuten mocht Alliance ’22 het met de wind mee proberen. Ook zij kwamen niet verder dan 2 serieuze kansen. Jop van Saase en Jeroen van den Hoek deden dit voor de thuisploeg. Slechts een enkele speler probeerde eens van afstand te schieten en de wind te gebruiken. De rest gebruikte de wind alleen maar voor het geven van een diepe pass, welke dus regelmatig ver de achterlijn verdwenen.

Wellicht dat de schade aan de ploeg van Van Leuven nog erger is geworden nadat Thijmen de Vreeze in de auto is gestapt richting het ziekenhuis. Hij kwam vervelend terecht op de schouder.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.