Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek pakt dure punten in Ouderkerk

VVH Velserbroek lijkt op tijd in vorm om weg te blijven van de onderste twee plekken. Door het wegvallen van Real Sranang degradeert er geen enkele club rechtstreeks, maar de onderste twee teams moeten wel promotie/degradatie-voetbal spelen voor lijfsbehoud. In Ouderkerk werden er drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd door de plaatselijke SV te verslaan.

Ouderkerk had het minste last van het wegvallen van Real Sranang, want de Amsterdamse ploeg had de drie punten meegenomen uit Ouderkerk. Hierdoor bleven de mannen van Lex van der Horst en Jules Pasteuning op achttien punten staan. Voor VVH Velserbroek gold dit niet.

Dat de wind net als een week eerder van grote invloed was, zagen de opgekomen bezoekers al gauw. Eerst nog in de lengte richting van het veld, maar daarna snel draaiend naar alle kanten. VVH Velserbroek, dat de eerste helft de wind vol tegen had, kreeg deze na een klein kwartier voetballen schuin tegen zich aan. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Na een goede actie van Luhulima had Jeffrey Kors moeten uithalen. In plaats daarvan legde hij af op de meegekomen Van der Werff die er minder goed voor stond en dus de bal in de handen van doelman Rene de Jong schoot.

Sv Ouderkerk wist de laatste zeven wedsrtijden niet te winnen en ging al vroeg opportunistisch voetballen door de bal naar voren te jagen om zo de kopsterke spits te vinden. In de twintigste minuut was het raak en caramboleerde de bal via de paal, lat en Tom Straver van Ouderkerk in het doel van de tricolores achter Marco van den Bogaard. VVH Velserbroek schakelde een tandje bij, maar Ouderkerk bleef hoog druk zetten en de verdedigers en keeper van de Haarlemmers werden genoodzaakt de lange bal te spelen. Ouderkerk kreeg langzaam het overwicht in de eerste helft, maar kon dit niet in doelpunten omzetten. De speldenprikken van VVH Velserbroek zorgden er ook voor dat Ouderkerk alert moest blijven. Zo kabbelde de eerste helft naar de warme thee en kon coach Jeroen de Vries orde op zaken stellen.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen aanvoerder Mark Krol aangaf niet meer verder te kunnen. Rietbeek werd aanvoerder en Vlaming kwam op de plek van Krol. Beide teams probeerden allebei te voetballen ondanks de harde wind en felle regen. In de zestigste minuut kreeg VVH Velserbroek loon naar werken. Mark van der Werff rondde een knappe actie af en schoot de 1-1 binnen. Een kleine tien minuten later kon Kors de score verdubbelen via de penaltystip. Wat normaal nooit gebeurde, gebeurde nu wel en hij schoot de bal naast. In de zevenenzeventigste minuut rondde Sander Loogman een heerlijke vooractie van Mark van der Werff weergaloos af. VVH Velserbroek bleef drukken en de technische staf van Ouderkerk ging wisselen. Dit gaf gelijk een boost in de aanvalsgolf van de blauw-witten en zes minuten voor het einde kwam de thuisclub op gelijke hoogte door middel van een zondagsschot vanaf de zestienmeter.

De lange ballen die de Haarlemmers bleven pompen hadden op drie minuten voor het eindsignaal bijna resultaat, maar de jonge Van Kouteren kon de bal net geen genoeg richting meegeven. Eén minuut later was het wel raak en schoot de getergde Jeffrey Kors op een knappe manier af toen de laatste nam van Ouderkerk zich verslikte in de bal. Op zijn Romario’s omspeelde hij eerst de uitgekomen doelman om daarna een verdediger het bos in te sturen en de bal in de korte hoek te plaatsen. Even later floot de goed leidende scheidsrechter Huub Sio af en kon VVH Velserbroek drie punten aan  het totaal toevoegen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Paul Cramer
Foto: Archief Voetbal in Haarlem