VVH Velserbroek keert puntloos terug van SDZ

nov 28, 2017
SDZ-VVH-Voetbal-in-Haarlem

Afgelopen weekend traden de mannen van Marcel Looij aan tegen de club aan de rand van de Spaandammerbuurt in Amsterdam. De ploeg die bijna het honderd jarig bestaan viert, wil doorstoten naar de tweede klasse en was erop gebrand om de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Haarlem-Noord winnend af te sluiten.

Vanaf het begin van de wedstrijd, die onder leiding stond van de uitstekend leidende scheidsrechter Van Lith, waren de intenties van de SDZ’ers duidelijk en de ploeg trok gelijk ten aanval. De verdedigers van VVH moesten dan ook alle zeilen bijzetten om de aanvalsdrift van SDZ te beteugelen. Toch kwamen de voetballers van VVH aan voetballen toe. Vanwege een aantal blessures had coach Looij een aantal wijzigingen in de ploeg aangebracht, die goed partij boden aan SDZ. Het was dan ook Jordy Hurkmans die de meegereisde supporters deed opveren bij een kopbal die maar net naast ging.

SDZ had moeite met de speelwijze van VVH en kon niet echt een doorbraak creëren in de verdediging van de rood-wit-blauwen. Toch was het SDZ die de goal maakte. Een aanval opgezet vanaf de linkerkant werd in de 44e minuut door Raymond Lagerburg achter Mario Veldt gewerkt.

In de tweede helft zag je een beter voetballend VVH Velserbroek dat verder naar voren ging spelen. Dit zorgde ervoor dat SDZ iets meer kansjes kreeg om de voorsprong te verdubbelen. Coach Meeuwsse wisselde Floris Reurs voor Davey de Witte. In de tweeënzestigste minuut kregen de bezoekers de grootste kans van de wedstrijd. Hurkmans werd de ruimte in gestuurd en zijn schot op het doel van Ryan Kool werd maar net tot hoekschop verwerkt.

Marcel Looij zag kansen en voerde een dubbele wissel uit. Waar eerst SDZ Emilio Yé wisselde voor Donny Kessing, wisselde de trainer van VVH Robin Zeeuw voor de aanvallend ingestelde Boonstra. Een minuut later werd rechtsachter Rik Bakker vervangen voor de licht geblesseerde Jeffrey Kors. Helaas werd al na twee minuten de aanvallende bedoelingen van VVH in de kiem gesmoord toen de licht ontwrichte verdediging de deksel op de neus kreeg door een perfect uitgevoerde counter van SDZ. Tim Klaasen-Bos schoot in de zeventigste minuut de 2-0 binnen. Toch was er nog een klein lichtpuntje te vinden bij VVH. Jeffrey Kors was, na vier wedstrijden droog staan, weer eens trefzeker. In blessuretijd schoot hij op magistrale wijze de 2-1 binnen.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de derde klasse C vind op onze competitiepagina.

Verslag: Paul Cramer