Zondag 3e klasse C

Dolend VVH Velserbroek buigt voor Alliance ‘22

Voor de zevende keer dit seizoen kreeg VVH Velserbroek klop. Zondag kwam Alliance’22 op bezoek in Haarlem-Noord en de ploeg van trainer Gidon Reinders-Folmer was na negentig niet al te aantrekkelijke minuten met 1-2 de sterkste.

Gevolg: VVH staat samen met Diemen onderaan in de derde klasse klasse C, Alliance vormt samen met nog vijf clubs de stevige middenmoot.

Grens
Terwijl op een paar meter afstand trainer Marcel Looij met zijn spelers treurde over de nieuwe nederlaag, was Gidon Reinders Folmer na afloop logischerwijs in zijn nopjes met de vijfde overwinning van het seizoen. ,,Nou ja, het was geen geweldige wedstrijd, maar wij waren toch wel de beter voetballende ploeg. VVH speelde fysiek op de grens van het toelaatbare, en daar hadden wij het soms moeilijk mee. Maar als ik naar de kansen kijk, dan zie ik dat VVH nauwelijks iets afgedwongen heeft. Wij zelf hebben wel de nodige kansen gecreëerd en er eigenlijk te weinig van benut. Kortom, we hebben verdiend gewonnen.”

Verwoestende uithaal
Reinders-Folmer had het bij het rechte eind met zijn analyse. VVH legde een enorme strijdlust en onverzettelijkheid op de mat en probeerde Alliance daar inderdaad mee te overvleugelen. Maar bij de bezoekers liepen een paar spelers rond die daar wel raad mee wisten. Zoals Jeroen van den Hoek, Rico van den Burg en Jasper Wille. Dit drietal voetbalde zich regelmatig door de spierballenlinies van VVH. Zo ook Kamil Golanski, die zich in de 20e minuut fraai vrij kapte en van twintig meter verwoestend uithaalde. VVH-goalie Mario Veldt was kansloos: 0-1. Tien minuten later kreeg VVH de gelijkmaker cadeau. Een misverstand na een vrije trap van Alliance bracht Jordi Hurkmans namens de thuisploeg in stelling. Keeper Chris Beck twijfelde te lang en Hurkmans plantte zijn voorhoofd tegen de bal: 1-1, tevens de ruststand.

Sterke actie
Na de pauze zakte de wedstrijd weg in het kille niets. Aan beide kanten stapelden de fouten zich op en ook scheidsrechter Brouwer leek de kluts kwijt. Jasper Wille van Alliance onderscheidde zich door inzicht en slimheid te tonen, waar anderen zich vooral leken bezig te houden met ledematen van tegenstanders en de foutjes van de referee. In de 55e minuut besliste Tobias Kühlmann de wedstrijd. Hij kon de bal zo het doel inlopen na een sterke actie van linkerspits Jake Willems. Eén keer was het even onmachtige als aandoenlijke VVH daarna nog dichtbij de gelijkmaker, maar invaller-doelman Hugo Klerkx (Chris Beck was vlak voor rust geblesseerd uitgevallen) ranselde de bal na de vrije trap van Jeffrey Kors fraai uit zijn doel. Exact na negentig minuten floot scheidsrechter Brouwer af. “We zijn het betere voetbal nu even kwijt, maar gaan het tij heus wel keren”, wist een strijdlustige Marcel Looij na afloop. “Om te beginnen volgende week tegen Spaarnwoude.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.