Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Sjoerd Hamann verhuist met United/DAVO mee van zondag naar zaterdag

DoorRedactie

feb 15, 2018
Hamann-UnitedDAVO-Voetbal-in-Haarlem

United/DAVO is vanaf komend seizoen enkel nog actief met een zaterdagelftal. De zondagselectie wordt na afloop van het huidige seizoen opgeheven en de meeste spelers stappen over. Hoofdtrainer Sjoerd Hamann doet dat ook, want hij gaat samen met Chiel Schneider de technische staf vormen van het vernieuwde elftal.

Irma Kroon, bestuurslid van United/DAVO, legt aan Voetbal in Haarlem de veranderingen uit. “We zijn vanaf volgend jaar een zaterdagvereniging. Sjoerd Hamann wordt de hoofdtrainer en Chiel Schneider zijn assistent.” Beide selecties zijn te krap om volgend seizoen aan te vullen en daarom speelt elk lid van de club straks op de zaterdag.

Het werd de laatste jaren steeds moeilijker om een zaterdag- én een zondagselectie bij elkaar te krijgen. “We hebben in januari gesprekken gehad en daarin bleek dat het voor Sjoerd steeds lastiger wordt om een goede zondagselectie bij elkaar te krijgen. In het elftal van Chiel worden een aantal jongens inmiddels wat ouder en die willen het liefst een stapje terug gaan doen.” De conclusie kon snel worden getrokken. De selecties moeten worden samengevoegd.

Door het besluit creëert Kroon op een aantal vlakken lucht. Zo wordt er straks bezuinigd op de kosten voor de trainersstaf en bijvoorbeeld de fysiotherapeut en gaat de omzet van de kantine omhoog. Daarnaast hebben diverse spelers samen met het bestuur ‘het blauwe hart’ opgericht. “Jongens die de club lief hebben gaan sponsoren. Ze hebben een eigen zaak en hebben aangegeven als sponsor de club te willen ondersteunen.

De switch van United/DAVO zat al langer in het verschiet en komt voor Kroon niet onverwachts. “We hebben het gevoel dat meer clubs de stap naar het zaterdagvoetbal gaan maken. Daar ligt volgens ons de toekomst. Daarnaast voetballen bij ons straks alle teams op dezelfde dag. De dames, de A-junioren, de overige jeugd. We gaan er een echte voetbalzaterdag van maken. Je moet je toch blijven onderscheiden.”

Sinds het besluit binnen de club bekend is geworden, draait de zaterdagselectie prima. De weg omhoog in de derde klasse B is ingeslagen. Daarentegen zijn de prestaties van het zondagelftal niet goed. Zo werd er bijvoorbeeld verloren van de toenmalige rode lantaarndrager VVH Velserbroek. Toch heeft Kroon enkel respect voor haar spelers. “Ze voetballen nu nergens meer voor. Ja, om het seizoen goed af te sluiten. Want dat is absoluut de bedoeling.”

Foto: Voetbal in Haarlem

Door Redactie