Zaterdag 3e klasse B

Trainer Andre Markus hoort VEW winnen van VSV

Het zal je maar gebeuren: De ploeg die je traint speelt een prima partij onder een heerlijk voorjaarszonnetje, scoort vier mooie goals en pakt drie belangrijke punten. En dan lig je ziek in bed. Het overkwam VEW-trainer Andre Markus zaterdag. De Heemstedenaren wonnen verdiend met 4-0 van VSV, al was de uitslag wat geflatteerd.

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties. Eerst kon Niels Dekker nét niet bij een voorzet van Jeroen van Duin namens VEW, even later kopte VSV-er Jan van de Rijt een vrije trap van Jesse Kooijman rakelings over. Een laag schot van diezelfde Kooijman was vervolgens een prooi voor VEW-keeper Jelle de Vries. Het duurde tot de 33e minuut voor de Heemstedenaren eindelijk konden juichen. Niels Dekker werd op snelheid aangespeeld en hij schoot beheerst de 1-0 tegen de touwen. Dat was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft begonnen VSV en VEW slordig. Dat leverde twee grote kansen voor VEW op, maar Jeffrey Thomassen redde bekwaam voor de gasten. Na een kwartiertje werd VSV, zonder een flink aantal vaste krachten die op wintersportvakantie waren, toch sterker. Ze hadden gelijk moeten komen, maar Michiel Akerboom schoot van dichtbij tegen de keeper aan. Uiteindelijk was het Gerben Siezenga die de wedstrijd besliste. Hij ‘wandelde’ vogelvrij door het VSV-strafschopgebied en kon in alle rust uithalen voor de 2-0.

Toen twee minuten later Thomas van Kampen uit een vlijmscherpe counter de derde Heemsteedse treffer maakte, was het helemaal gespeeld. Niels Dekker schoot in de laatste minuut de vierde nog in het net, na een fraaie aanval en daarmee boekte VEW een overwinning die klinkt als een klok. Maar was VSV zuiniger met de kansen omgesprongen, dan had het heel anders kunnen aflopen.

Daar maalde plaatsvervangend VEW-coach Arnold Mettes niet om. “VSV is een lastig te bestrijden ploeg. Ze dwongen ons in een-op-een duels en dat ging niet goed. Maar na rust hebben we op de juiste momenten de bal laten gaan en dan zie je onze kwaliteit. Zo hebben we toch verdiend gewonnen.” Daar zal Andre Markus ook van opknappen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom