Zaterdag 3e klasse B

Derby die ging om de plaatselijke eer prooi voor IJmuiden

Op sportpark Zeewijk in IJmuiden trad IJmuiden aan tegen Stormvogels. De thuisploeg was al verzekerd van de nacompetitie voor promotie en de bezoekers van een langer verblijf in de 3e klasse.

Het ging onder een voorjaarszonnetje om de plaatselijke eer. Stormvogels trainer Patrick Krop startte zonder Jan Koridon, Melle Springer en Milan van Essen. Zijn collega Brian Tevreden kwam met zijn sterkste team aan de aftrap waarin alleen de geschorte Ahmed Othman ontbrak.

De eerste 20 minuten had Stormvogels een veldoverwicht en ging met combinatievoetbal op weg naar een doelpunt. IJmuiden speelde reactievoetbal en hanteerde zoals gewoonlijk de lange bal. De middenvelders kwamen niet voor in het spel. Er waren voor beide teams wat kansen. Floyd Hille gaf voor op Ozan Kutlu, liep zelf door en toen hij de bal terug kreeg in de 16 meter en met een geplaatst schot Stormvogels keeper Bas Veer dacht te passeren voorkwam die met een zeer knappe redding de 0-1. Het antwoord kwam van Jose Leone die op een steekpass van Dennis Klepper dacht te scoren maar nu was het IJmuiden keeper Danny Does die dit voorkwam.

Het was IJmuiden die in de 15 minuten voor rust, ondanks het hoofdzakelijke balbezit voor Stormvogels, kansen kreeg op een doelpunt maar Joshua Dominggus en Kutlu benutte die niet. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een scrimmage wist Mathijs Veldman keeper Veer te verschalken, 0-1

Vlak na rust kreeg IJmuiden een corner die Daan Heinemeijer strak voor gaf en de boomlange Jeffrey Prinsse de bal in de touwen kopte 0-2. Hierna bracht Krop het 20 jarige talent Jan Koridon in het veld en dat bleek zijn effect te hebben. Jose Leone kreeg de kans om met een lob Does te passeren maar deed dit te gehaast. Thomas Scholten moest de aansluitend treffer maken maar ook hij schoot de bal naast het lege doel. In de 70e minuut maakte Arben Westmaas in de zestienmeter een onnodige overtreding op Jan Koridon waarvoor hij een gele kaart kreeg, had ook rood kunnen zijn, en de thuisploeg een strafschop. Milan van Essen benutte deze, 1-2. Stormvogels ging op jacht naar de gelijkmaker maar de verdediging van IJmuiden werkte hard en wilde daar niet aan meewerken zodat zij er met de plaatselijke eer vandoor gingen.

Krop zag dat zijn team de laatste paar weken al met de nacompetitie bezig was maar ziet op de trainingen ook dat zij daarin maximaal willen presteren. Hij is ervan overtuigd dat zijn team er volgende week staat.

Tevreden was trots op zijn team. “Wat een club, de vv IJmuiden. Wat een geweldig team met spelers die een trainer en staf uitdagen. Een trainer die zijn spelers op scherp zet. Geweldige prestatie. De jongens worden nu mannen”.