Zondag 4e klasse D

Radjin de Haan met groter takenpakket verder bij Geel-Wit

De intentie was eerder al uitgesproken, maar inmiddels zijn de handen daadwerkelijk geschud. Radjin de Haan is ook volgend seizoen de trainer van zondag vierdeklasser Geel-Wit. Echter blijft het daar niet bij, de ervaren oefenmeester wordt tevens Hoofd Jeugd Opleidingen.

“Radjin de Haan gaat nog een jaar door bij Geel-Wit. Hij blijft hoofdtrainer van de zondagselectie, maar hij gaat ook de trainers van de eerste jeugdteams begeleiden en ondersteunen,” vertelt Anthony Knol. Het bestuurslid van de technische commissie is niet verrast met de uitbreiding van de functies van De Haan, maar het stemt hem wel zeer tevreden. “Met zijn ervaringen en netwerk is hij belangrijk voor Geel-Wit. Het is gewoon zijn club.”

“Radjin wil graag wat meer structuur in de club krijgen. Hij wilde daarom eerst zijn contract als hoofdtrainer verlengen, om daarna ook de jeugd erbij te gaan doen. We hebben sinds kort een samenwerking met AZ, waardoor onze jeugdtrainers ook beter gaan worden. De Haan heeft straks meer kwaliteit tot zijn beschikking.”

Binnen de club uit Haarlem-Zuid-West is iedereen zeer positief over de eerste seizoenshelft. Als promovendus doet Geel-Wit het uitstekend in de vierde klasse. Veel jonge spelers hebben – soms noodgedwongen – de stap naar het eerste elftal gemaakt. In een eerder interview met Voetbal in Haarlem gaf De Haan aan dat het doel is om snel met Geel-Wit in de derde klasse uit te gaan komen.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Cees de Geus – Libero Magazine