Lennart Loorbach langer bij BSM

De samenwerking tussen Lennart Loorbach en BSM wordt met een jaar verlengd. De contractverlenging is geen verrassing, aangezien de prestaties onder de nieuwe hoofdtrainer goed zijn. Beide partijen waren er daarom ook snel over uit en Loorbach staat ook volgend seizoen in Bennebroek aan het roer.

“Eén plus één is twee, ik blijf nog een jaartje,” vertelt Loorbach. Bij het Bennebroekse BSM staat hij als hoofdtrainer voor het eerst op eigen benen en dat bevalt tot op heden uitstekend. “Tja, en waarom zou je dan weg gaan? De resultaten zijn in de eerste competitiehelft redelijk tot goed te noemen. Daarnaast zie ik genoeg potentie in de spelersgroep.”

“In korte tijd hebben de spelers de nieuwe speelwijze goed eigen gemaakt en het is nu belangrijk dat we constanter gaan worden. De teamspirit is goed en ook ik heb het naar mijn zin. Ik kan mezelf bij BSM mooi verder ontwikkelen als hoofdtrainer. We waren er snel uit, want na één gesprek was het duidelijk.”

Onder de leiding van Loorbach presteert BSM een stuk beter dan de laatste jaren. Waar er ieder seizoen gevochten werd tegen degradatie, bevindt de dorpsclub nu in de middenmoot van de zondag vierde klasse. Aanstaande zondag wordt de competitie hervat met het thuisduel tegen Germaan/De Eland.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem