Zondag 4e klasse D

René Ras gelooft in promotie

Jarenlang vertoefde B.S.M. anoniem in de 4e klasse. Vorig seizoen al en zeker dit seizoen transformeerden de Bennebroekers in een heuse titelkandidaat.

Met R.C.Z., Rood-Wit-Zaanstad en Westzaan is B.S.M. in een spannende strijd verwikkeld. Het topduel in Zaandam tegen RCZ eindigde afgelopen zondag onbeslist (0-0) en B.S.M. sprokkelde zeer recentelijk slechts een enkel puntje uit de laatste drie duels en leek dus met de eindstreep in zicht terrein te verliezen. Het inhaalduel tegen en bij O.G. donderdagavond was er dus één van belang want bij volle winst nog een enkel puntje verwijderd van koploper RCZ.

Trainer René Ras was vooraf hoopvol gestemd.’’ We hebben wat punten laten liggen recentelijk maar als we de laatste vier winnen, komen we een heel eind. Tegen Rood -Wit Zaanstad verloren we verdiend, tegen D.S.S. waren zij net wat gelukkiger en uit tegen RCZ lieten wij de kansen liggen,’’ analyseerde de man die als speler ooit met FC Lisse de amateurtitel van Nederland won. Tegenstander O.G. was door blessures genoodzaakt een piepjong elftal te formeren. B.S.M. kende een droomstart en had al binnen vijf minuten het duel beslist. Eerst profiteerde na vier minuten spelen Dillen van der Aar van een blunder van O.G.-goalie Mitch Mathot die een bal wilde oprapen maar hem uit zijn handen liet vallen en nog geen minuut later verschalkte Mats Jansen met een bekeken lob wederom Mathot;0-2. O.G. vocht manhaftig terug maar kreeg slechts één grote mogelijkheid toen de pas 16-jarige jeugdspeler Joshua Vissers op het half uur in kansrijke positie voorlangs knalde.

Na de pauze vergat B.S.M. de score op te voeren en miste kans op kans of zag Mathot zich knap revancheren voor diens blunder bij de openingsgoal. Het venijn zat in de staart. Eerst knalde Raoul Soetbrood Piccardt na een mooie aanval met nog vijf minuten op de klok de 0-3 binnen. Vervolgens zag O.G. een strafschop gemist worden want B.S.M.-doelman Cas Hortensius redde fraai en uit de daarop volgende aanval legde Mats Jansen de 0-4 eindstand vast.

René Ras was dan ook een tevreden trainer. ’’Natuurlijk kwamen we in een zetel door die twee vroege goals maar het duurde toch nog vrij lang voordat we weer tot scoren kwamen. Maar goed, nog drie finales te spelen en dan maar eens kijken waar we staan. We hebben al een periodetitel en mochten we geen kampioen worden en 2e of 3e worden dan spelen we 1 duel voor promotie naar de derde klasse. We gaan er vol voor,’’ meldde hij strijdbaar en ogenschijnlijk vol vertrouwen.

Hans Akkerman