Zondag 4e klasse D

Geel-Wit verrassende winnaar Haarlemse derby

Afgelopen zondag stond er een Haarlemse derby op het programma. DSS moest in een thuiswedstrijd tegen Geel-Wit punten pakken wilde het nog enige druk op koploper Spaarnwoude opvoeren. Zoals wel vaker in een derby werd er na een spannende wedstrijd afgefloten met een onverwachte uitslag.

De thuisploeg bezit de tweede plek in de vierde klasse D en moest tegen Geel-Wit en was dan ook favoriet in deze Haarlemse confrontatie. De mannen van trainer Radjin de Haan bleken echter met hele andere plannen richting sportpark Pim Mullier te zijn gekomen en begonnen goed aan de wedstrijd. In een eerste helft waarin de bezoekers domineerden werd DSS simpelweg weggespeeld. Twee goals van Barry Beugeling en een vrije trap van Valentijn M’Zaad zorgden voor 0-3 ruststand. Het bleek maar weer eens dat je een team nooit moet onderschatten op basis van eerdere resultaten, want Geel-Wit was duidelijk de betere partij in de eerste helft.

In de rust had trainer Illias Akchich zijn mannen duidelijk toegesproken, want DSS begon een stuk beter aan de tweede helft. Er werd meer druk vooruit gezet en langzaam ontstonden er wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Stijn Heuvel zorgde voor de 1-3 en even later ook voor de tweede goal van de thuisploeg. Ondanks de teruggebrachte spanning wist Geel-Wit knap stand te houden. Dit zorgde voor een eindstand van 2-3, waarmee DSS haar kansen op de titel lijkt te hebben verspeeld.

De mannen van De Haan doen met deze overwinning goede zaken op de ranglijst. In de vierde klasse D staan de nummers twee tot en met acht wonderbaarlijk dicht op elkaar, waardoor het nog wel eens een hele spannende tweede seizoenshelft kan gaan worden.

DSS behoudt zijn tweede plek, maar met enkel twee puntjes voorsprong op nummer zes Geel-Wit, dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgend weekend meteen een belangrijke week voor beide ploegen. DSS treft nummer drie Germaan/De Eland en Geel-Wit speelt tegen directe concurrent NFC.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd